Ronaldo és Messi gyorsvonatként hagyták le a BL korábbi gólkirályait

Horizontal
Nominees for the Best FIFA football player, Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (R) and Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo (L) chat before taking their seats for The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ajax elleni BL-negyeddöntőben is betaláló Cristiano Ronaldo 125 góljával vezeti a Bajnokok Ligája örökös góllövőlistáját, őt Lionel Messi követi 108 találattal. Az ötszörös aranylabdás portugál támadónak 161 meccsre volt szüksége ehhez az elképesztő statisztikához, míg a szintén ötszörös győztes argentin 132 meccs alatt hozta össze a góljait. Amikor a jelenkor két legnagyobb csillaga elkezdte bontogatni a szárnyait, a BL-ben még olyan klasszisok vitték a prímet, mint Raúl González, Ruud van Nistelrooy, Alessandro Del Piero, Andrij Sevcsenko vagy Thierry Henry. A 2000-es évek végén Ronaldo és Messi ipari mennyiségben kezdte termelni a gólokat. A BT Sport grafikonja pedig tökéletesen ábrázolja, hogy gyorsvonatként robogtak el a Bajnokok Ligája korábbi gólkirályai mellett.

Ronaldo és Messi után a Bajnokok Ligája harmadik legeredményesebb játékosa a Real Madrid legendája, Raúl González, aki 71 gólt termelt a legrangosabb európai kupasorozatban. A negyedik helyen is egy madridi támadó, a még aktív Karim Benzema áll 60 találattal, de semmi esélye arra, hogy megközelítse Ronaldót és Messit. A 10-es listán még két aktív játékos van: a Bayern München 53 gólos lengyel csatára, Robert Lewandowski, aki jövőre még gyarapíthatja góljai számát. És a 48 gólos Zlatan Ibrahimovic, aki jelenleg Los Angelesben futballozik, így őt már aligha láthatjuk játszani a Bajnokok Ligájában.

Cristiano Ronaldo ugyan 34 éves, de a fizikai teszteken korábban kimutatták, hogy olyan az izomzata, mint egy 25 évesnek, így megjósolhatatlan, hogy meddig játszhat még a legmagasabb szintén, ezáltal az is, hogy vajon hány gólt szerezhet még a Bajnokok Ligájában.

Messi 31 éves, de a statisztikája egyáltalán nem azt mutatja, hogy kezdene felette eljárni az idő. Az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 40 meccsen 43 gólnál jár.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a BL-történelem két legeredményesebb játékosa Forrás: AFP/Ben Stansall

Már az is bravúr lenne, ha egyszer jönne egy focista, aki csak megközelíteni tudná Ronaldo és Messi Bajnokok Ligája-góljait, de ha a két szupersztár a következő években sem tétlenkedik, akkor lehetetlenség, hogy a futballtörténelemben bárki is a közelükbe férkőzzön.