Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A horvátok legyőzték Walest a magyarok csoportjában

horvát wales
Croatia's forward Ivan Perisic (R) vies with Wales' midfielder Joe Allen during the Euro 2020 qualification football match between Croatia and Wales at Gradski vrt stadium in Osijek, Croatia, on June 08, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyarok Eb-selejtezős csoportjában szombat délután Horvátország Wales csapatát fogadta. Az Eszéken rendezett meccsen a vb-ezüstérmes 2-1-re nyert, így a csoport élére ugrott.

Jól kezdték a meccset a horvátok, Perisic kétszer is helyzetbe került az első negyedórában, a 17. percben pedig a vezető találatban is főszerepet vállalt az Inter támadója.

Modric ugratta ki a balszélen Perisicet, aki a középen érkező Kramarichez akart centerezni, a menteni igyekvő James Lawrence lábáról azonban a saját kapujába pattant a labda.

Bár a félidő folytatásában is a hazaiak akarata érvényesült, csak helyzetekig jutottak, a szünet előtt pedig Wales kis híján egyenlített, Livakovic azonban nagy bravúrral védte Vaulks lövését.

A második játékrész elejét is megnyomták a horvátok, aminek már a 48. percben meglett az eredménye: Modricot szerelték a vendégek a 16-os előterében,

a labda azonban a hosszún érkező Perisichez pattant, aki 9 méterről a kapu közepébe lőtt.

A szigetországiak azonban nem adták fel, a csereként beálló David Brooks révén pedig sikerült is a szépítés, a Bournemouth középpályása

egy szép csel után lőtt 16 méterről, amely a menteni igyekvő Vida fején irányt változtatott, így Livakovicnak esélye sem volt a hárításra.

Bár a hajrában mindkét oldalon akadtak még komoly lehetőségek a gólszerzésre, az eredmény nem változott, így Zlatko Dalic együttese 2-1-re nyert, és a csoport élére ugrott.

Mindent egy helyen az Eb-ről