Vágólapra másolva!
A Ferencváros edzője, Szergej Rebrov megérdemelt továbbjutásról beszélt a Valletta elleni BL-párharcot követő sajtótájékoztatón, de az általa felfedezett problémákról is szót ejtett. 

Munkatársunk helyszíni jelentése Vallettából.

– utalt Szergej Rebrov a meccs utáni sajtótájékoztatón Skvarka kapufájára, amely közvetlenül a középkezdés után esett.

"Lezárhattuk volna a párharcot az első félidőben,

de sajnos nem sikerült, ellenfelünk pedig minden tőle telhetőt megtett, hogy megnehezítse a dolgunkat. Ettől függetlenül megérdemelten jutottunk tovább."

Az Origo kérdésére a Fradi vezetőedzője őszintén megindokolta, hogy a 33. percben miért cserélte be Sigér Dávidot Danylo Ihnatenko helyére. "Nem sérülés volt a háttérben, egyszerűen

úgy éreztem, változtatni kell. Danylo többször bizonytalankodott, ráadásul sárgát is kapott korábban, és mivel agresszív játékos, kockázatos lett volna a pályán hagyni.

De nem csak azért, mert a kiállítástól tartottam, hanem mert azt láttam rajta, hogy lappal a zsebében nem mer úgy belemenni a párharcokba, ahogyan egyébként belemenne. Előfordul ilyesmi, ez is a futball velejárója."

Szergej Rebrov tudatosan nyúlt bele a meccsbe az első félidőben Fotó: Polyák Attila - Origo

Arra a kérdésre, hogy idegeskedett-e a párharc során, így válaszolt.

"Igen, ideges voltam, de nem a továbbjutás, hanem a játékosaim miatt, mert tisztában vagyok vele, hogy annál sokkal többre képesek, mint amit néha láttam tőlük.

Sokszor a magabiztosságot hiányoltam, főleg az ellenfél agresszív letámadása, néhány labdavesztés, vagy éppen azután, hogy hátrányba kerültünk. Az első félidei cserével is ezen a helyzeten próbáltam segíteni, szerintem sikerült, mert a második játékrészben nagy fölényben játszottunk."

A következő fordulóban a Dinamo Zagreb lesz a Fradi ellenfele, és bár a csapat még nem, Rebrov elkezdte a felkészülést.

Ez a legmagasabb szint, ez a Bajnokok Ligája, és ha valaki lenézi a másikat, annak rossz vége lesz, a BL-ből és az Európa-ligából is lehet több példát hozni ilyesmire."