Próbababákkal pótolják az otthon maradó szurkolókat

Így festett a lelátó a Dinamo Breszt legutóbbi mérkőzésén
Vágólapra másolva!
Virtuális szurkolókkal erősített a címvédő Dinamo Breszt labdarúgócsapata a fehérorosz bajnokságban.

A klub mezbe bújtatott próbababákat rak ki azoknak a drukkereknek a helyére, akik interneten jegyet vásárolnak a mérkőzéseikre, a fejrészre pedig kiragasztják a szurkoló arcképét. Szerdán a Sahtar Szoligorszk elleni kupaelődöntőn legalább harminc próbababát helyeztek ki a lelátókra. Az egyik a Real Madrid 2016/17-es idényben használt idegenbeli mezét "viselte", míg egy másik például az Aston Villa 1990-es évekbeli felszerelését "hordta".

- mondta Vlagyimir Macsulszkij, a klub főtitkára arra utalva, hogy mivel Európában egyedül a fehérorosz bajnokság üzemel, így külföldön jelentősen megnőtt az érdeklődés a meccseik iránt.

Így festett a lelátó a Dinamo Breszt legutóbbi mérkőzésén Forrás: tellerreport.com

A virtuális jegyek a 9000 forintnak megfelelő 70 fehérorosz rubelbe kerülnek, amely ötször több, mint a normál belépők ára. A szerdai találkozóra hat országból értékesítettek ilyen tiketteket, többek között Kanadából és az Egyesült Államokból is volt vevő.

Fehéroroszországban továbbra is nézők előtt zajlik a pontvadászat, de a 16 csapatból tíznek a drukkerei, többek között a Dinamo Breszté is bojkottálják a mérkőzések látogatását a koronavírus-járvány miatt. Amíg egy hónapja még 5000 szurkoló volt a csapat összecsapásain, addig szerdán már csak ezer.