Vágólapra másolva!
A szurkolók szerint Jordan Henderson, a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya volt a Premier League idényének legjobbja.

A BBC által indított szavazáson a középpályás a voksok 23 százalékát begyűjtve győzött csapattársát, a 17 százalékot kapó Sadio Manét megelőzve. A harmadik helyen Kevin De Bruyne, a Manchester City belga irányítója végzett.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban a Liverpool kimagaslott a mezőnyből, 25 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, amelyet harminc év elteltével nyerne meg újra. Így nem meglepetés, hogy legjobb edző a Liverpool mestere, a német Jürgen Klopp lett, aki a szezon tavaly augusztusi indulása óta négyszer lett a hónap menedzsere.

A liverpooliak fantasztikus szezont futottak Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Premier League legjobb fiatalja a Pool jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold lett, aki két gólja mellett 12 gólpasszt adott a bajnokságban. A szezon meglepetésemberének Wolverhampton spanyol támadóját, Adama Traorét szavazták meg.

A legjobb igazolás az újonc Sheffield United kapusa, a Manchester Unitedtól kölcsönvett Dean Henderson lett, a szezon pillanata, amikor a Liverpool elvesztette 44 mérkőzés óta tartó veretlenségét a Watford otthonában

Az idény legszebb gólját a Tottenham dél-koreai szélsője, Szon Hung Min lőtte a Burnley ellen.

A szezon álomcsapata: Alisson (Liverpool) – Alexander-Arnold (Liverpool), Van Dijk (Liverpool), Söyüncü (Leicester City), Robertson (Liverpool) – De Bruyne (Manchester City), Henderson (Liverpool), Fernandes (Manchester United) – Szalah (Liverpool), Agüero (Manchester City), Mané (Liverpool)