Vágólapra másolva!
A székelyföldi Sepsi OSK a döntőben a meccset tíz emberrel befejezve 1-0-ra kikapott Román Kupa ploiesti döntőjében a bukaresti FCSB-től (korábbi nevén a Steauától). Mindkét csapatnak kevés lehetősége volt, de a bukarestiek ebből egyet kihasználtak.

A Sepsiszentgyörgy azzal a tudattal vágott neki a mérkőzésnek, hogy első székelyföldi csapatként nyerheti meg a trófeát, amire lényegesen több esélye volt, mint azt a szezon előtt bárki gondolta volna. Habár a Sepsi az élvonalban maradásért vív nagy harcot, miközben az FCSB (amelyik önfejű tulajdonosa, Gigi Becali egyik törvénytelen akciója miatt évek óta nem használhatja a legendás Steaua elnevezést) a felsőházban küzd, azonban míg a székely csapat viszonylag kiegyensúlyozott szezont fut, addig a bukarestieknél csőstül jön a baj: Anton Petrea vezetőedzőnek a kupadöntőre már alig maradt egy csapatra való játékosa.

A kupadöntőt a román fél akciója miatt nem láthatták a magyarországi tévénézők, az M4 Sport szerkesztői egy órával a kezdés előtt tudták meg, hogy a román tévések - állítólag - mégsem adhatják el külföldre a közvetítési jogot.

A szentgyörgyi stadionban azonban nem volt akadálya a szurkolásnak: 500 drukker jelképes 1 lejes (kb. 140 forint) jegyért az egészségügyi szabályok betartásával kivitetőn követve a űzhette a távolból a kedvenceket.

Az első negyedórában mindkét csapat eljutott a másik tizenhatosáig, de valamirevaló helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A folytatásban már egy-két lövést is elengedtek a felek, de egyik kapusnak sem akadt védenivalója az első 45 percben.

A második félidőben egyre nagyobb fölénybe került az FCSB. Az 54. percben előbb Morutan lövését védte Niczuly (ez volt a meccs első kaput eltaláló lövése), majd Pantaru labdája vágódott ki a kapufáról. A 65. percben megszerezték a vezetést a bukarestiek: egy beadásba Dimitrov kapott bele többször is nagyon ügyetlenül, a jókor jó helyen álló Dennis Mannak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Öt perccel később Man lesről is a kapuba talált, amit természetesen nem adott meg a játékvezető. A 83. percben aztán eldőlt a mérkőzés: Buhenna a második könyöklésért megkapta a második sárga lapot is, így a Sepsi tíz főre fogyatkozott. A lefújás előtt nem sokkal a csereként beállt Celea előtt még ott volt az esély az egyenlítésre, de gól már nem született. Az FCSB 2015 után nyerte meg újra a Román Kupát, összességében már 24. alkalommal.

Eredmény, Román Kupa, döntő
Sepsi OSK–FCSB 0-1 (0-0)
gól:
Man 65.
Ploiesti, Ilie Oana Stadion (zárt kapus)
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Diaz 75.), Bouhenna, Tincu, Stefan – Deaconu, Vasvari, Achahbar (Celea 83.) – Carnat (Fülöp L. - a szünetben), Karanovics (Safranko - a szünetben), Stefanescu (Csiszér 75.). Vezetőedző: Leo Grozavu
FCSB: Vlad – Cretu, Miron, Cristea, Pantaru (Pantea 90.) – Olaru (Morutna - a szünetben), Popescu, Vana (Petre - a szünetben) – Man, Tanase, Coman (Perianu 90+3.). Vezetőedző: Anton Petrea
kiállítva: Bouhenna 83.