Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Megkérdezte az Origo az UEFA-t, hogy mit tesztelnek a budapesti Szuperkupa-meccsel

Koronavírus, vírus, Budapest, Puskás Aréna, Puskás Ferenc Stadion, fehér, egészségügy, köszönetnyilvánítás, köszönet
One of the venues of the EURO2020 (postponed until 2021), the Puskas Arena is illuminated by white light in honor of the efforts made by the health care staff against the new coronavirus COVID-19 on April 6, 2020, on the 25th day of the partial curfew of the corona virus in Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Puskás Arénában csütörtökön sorra kerülő Európai Szuperkupa-meccsen tapasztaltaktól függ, hogy az idén még visszatérhetnek-e a nézők a stadionok lelátóira - közölte az UEFA.

Még délelőtt küldött levelet az Origo az UEFÁ-nak, amiben azt kérdeztük, hogy mi a céljuk a budapesti Szuperkupa-meccs nézők előtt megrendezésével, mit tesztelnek? Válasz nem érkezett, azonban délután közleményt adott ki az európai szövetség. Ebből kiderül:

a csütörtöki "próbaesemény" határozza majd meg, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket, így a zárt kapus összecsapásokra vonatkozót is, módosíthatják-e még az év végéig.

Egyelőre az UEFA égisze alá tartozó meccseken, Bajnokok Ligája- és Európa-liga selejtezőkön, valamint a Nemzetek Ligája-találkozókon nem lehetnek jelen nézők.

Csütörtök este a Puskás Arénában a BL-győztes Bayern München játszik az El-győztes Sevillával, és a létesítmény a teljes befogadóképességének 30 százalékáig lehet közönség, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.

Mindent egy helyen az Eb-ről