Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd sztárja hosszú interjút adott a brit BBC televíziós csatornának, amiben természetesen elhangzott jó néhány hamísítatlan "zlatanos" mondat is.

A válogatottságtól már visszavonult 39 éves svéd klasszis kirobbanó formában van, hiszen hat bajnoki mérkőzésen 10 gólt rúgva vezeti a Serie A góllövőlistáját, valamint az Európa-ligában is van egy találata.

"Óriási formában vagyunk, ez igaz, viszont azt nem szabad elfelejtenünk, hogy még nem nyertünk semmit" – figyelmeztetette a bajnokságban vezető milánói csapat játékosait és szurkolóit.

Ibrahimovic, aki először 2010-12 között már volt a Milan játékosa, ahová 2019 utolsó napjaiban tért vissza, elmondta, hogy egészen más volt a tíz évvel ezelőtti, sztárokkal teli, trófeákért harcoló csapatba igazolni, mint visszatérni a számos nehézséggel küződ együtteshez.

"Ez egy másfajta kihívás, de egy olyan kihívás, ami nagyon tetszik.

– mondja a svéd, aki szerint a mostani sikerek sokkal nagyobb eredménynek számítanak, mint, amit az első Milan-korszakában elért.

A 39 éves Zlatan Ibrahimovic valósággal szárnyal az idei szezonban Forrás: AFP/Andreas Solaro

A "meddig folytatja" kérdésre két válasza is van, egy komoly és egy kevésbé komolyan vehető. Előbbi úgy hangzik, hogy addig, ameddig képes lesz azon a szinten teljesíteni, amit most látunk tőle. "Ha már nem tudsz úgy teljesíteni, ahogy kell, akkor rögtön jön valaki, aki viszont tud. De én szeretem ezt a nyomást, és nem csupán a korábbi eredményeim okán akarok itt lenni."

A kevésbé komoly válasz a majdani visszavonulást firtató kérdésre pedig így hangzott:

"Úgy érzem magam, mintha egy másik generáció lenn. Játszottam annak idején Paolo Maldini ellen (a Milanban 25 évet focizó legendás védővel a fiatal Ibra a Juventusban és az Interben töltött öt szezonja alatt, azaz 2004 és 2009 között futhatott össze többször is - a szerk.), most pedig csapattársak vagyunk a fiával, Daniellel.

Az ijfú Daniel Maldini egyre többször kap szerepet az AC Milanban:

Az ifjabb Maldini 19 éves, azaz Ibrahimovic a legoptomistább számítások szerint is még legalább húsz évet ad magának a top futballban. Persze, ha ő mondja, még hajlamosak is vagyunk elhinni.