Újabb élvonalbeli ellenfelével már nem bírt a harmadosztályú Alcoyano a Spanyol Kupában

fbl Horizontal
In this handout picture released by RFEF (Spanish Royal Football Federation) Athletic Bilbao's Spanish forward Inaki Williams receives the MVP trophy after winning the Spanish Super Cup final football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at La Cartuja stadium in Seville on January 17, 2021. (Photo by Pablo GARCIA / RFEF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RFEF/ PABLO GARCIA"- NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli Granada magabiztosan győzte le harmadosztályú ellenfelét és jutott be a Spanyol Kupa (Copa del Rey) negyeddöntőjébe, míg az Athletic Bilbao megizzadt a továbbjutásért a korábban a Real Madridot is búcsúztató Alcoyano otthonában.

A kora esti mérkőzésen a La Ligában a hetedik helyen álló Granada már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a harmadosztályú Navalcarnero otthonában, majd a 24. és a 34. Perc között további három gól lőve el is döntötte a továbbjutást. A győzelmet a második félidőben rúgott két további góllal tette fölényessé az andalúz csapat. Érdekesség, hogy valamennyi gólt másik játékos szerezte.

Roberto Soldado góljával lett 4-0

Az Athleticre nem várt könnyű feladat, hiszen annak a szintén harmadosztályú Alcoyanónak az otthonában kellett pályára lépnie, amelyik az előző fordulóban hosszabbítást követően emberhátrányban győzte le 2-1-re a Real Madridot. Az óvatosság nem volt alaptalan, az Alcoyano ugyanis a 39. percben Pablo Carbonell szabadrúgás góljával megszerezte a vezetést.

Fordulás után az 53. percben Villaliber fejesével előbb egyenlített, majd a spanyol válogatott Inaki Williams újabb fejesével a vezetést, egyúttal a győzelmet is megszerezte az Athletic.

Eredmények, Spanyol Kupa, nyolcaddöntők:
Navalcarnero (III.)–Granada 0-6 (0-4)
Alcoyano (III.)–Athletic Bilbao 1-2 (1-0)