Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

NB II: győzött a Vasas, egyetlen pontra van a feljutástól

Radó András rendkívül fontos gólt lőtt
Vágólapra másolva!
A Vasas hazai pályán magabiztosan győzte le a Dorogot az NB II 36. fordulójában, amivel visszavette a vezetést a tabellán, és két fordulóval a bajnokság vége előtt egyetlen pontra van a biztos visszajutástól az élvonalba. Ugyancsak eldőlni látszik a Kaposvári Rákóczi sorsa, a somogyiak az élvonal után a másodosztályból is ki fognak esni.

A forduló előtt listavezető Vasas úgy lépett pályára az Illovszky Rudolf-stadionban a Dorog ellen, hogy egy győzelemmel szinte biztossá tehette feljutását az élvonalba. Schindler Szabolcs több meghatározó játékosára, így a 13 gólos csatárra, Feczesin Róbertre, a kapus Jova Leventére, a középpályás Pekár Lászlóra, valamint a védő Otigba Kennethre sem számíthatott. A lelátóra ugyanakkor visszatérhettek szurkolók.

A 34. percig kellett várni az első gólra, akkor az NB I előző szezonjának gólkirálya, Radó András gurított Borsos lábai között a dorogi kapuba, miután kiváló ütemű passzt kapott Pátkai Mátétól.

Radó András (balra) mindkét angyalföldi gólban főszerepet játszott Forrás: vasasfc.hu

A szünet előtt nem sokkal Radosnak kellett védenie Lénárt fejesét, de a Vasas kapusa helyén volt.

Fordulás után a vendégek játékosa Rjasko fejelt a felső lécre, az 52. percben azonban már újra Vasas szerzett gólt: Pátkai újabb remek passza után Kárász rúgta fel Radót a tizenegyesponton, a megítélt büntetőt pedig Balajti Ádám váltotta gólra (2-0), majd Viczián is betalált, magabiztossá téve a Vasas győzelmét.

A siker azt jelenti, hogy a piros-kékek egy hét múlva a Nyíregyháza ellen már egy döntetlennel is biztos feljutók.

A Kaposvár veresége és a Kazincbarcika szolnoki döntetlenje egyben azt is jelenti, hogy a Dorog már biztosan nem eshet ki.

A tíz bajnoki óta nyeretlen Kaposvár ezúttal a Pécsi MFC-től kapott ki nagyon simán hazai pályán, és tulajdonképpen elkönyvelhetik a somogyiak, hogy az élvonalból történtő tavalyi kiesés után idén az NB II-ből is kihullanak.

A forduló előtt az utolsó előtti, 19. helyen álló Kazincbarcika a második félidő elején Farkas révén gól-, majd percekkel később Földi kiállítása után emberelőnybe került Szolnokon, azonban a hazaiak egyenlíteni tudtak, így a Rákóczihoz hasonlóan 33 pontos Barcikának is már csak matematikai esélye van az NB II-ben maradni.

A Szeged-Csanád egy féidőt emberelőnyben játszva győzte le hazai pályán a Nyíregyházát, míg a Haladás ugyancsak hazai pályán 0-2-ről mentett pontot az utolsó helyezett, már biztos kieső DEAC ellen.

Az esti mérkőzésen a Vasashoz és a DVSC-hez hasonlóan a feljutásra pályázó harmadik csapat, a Gyirmót is begyűjtötte a három pontot, így két fordulóval a bajnokság zárása előtt továbbra is nyílt a verseny a feljutást érő első két helyért.

Eredmények, NB II, 36. forduló:
Vasas FC–Dorogi FC 3-0 (1-0)
gól: Radó A. 34., Balajti 53., Viczián 72.
FC Ajka–Soroksár SC 1-1 (1-1)
gól: Nagy K. 29., ill. Szerető K. 12.
Kaposvári Rákóczi FC–Pécsi MFC 1-3 (0-2)
gól: Szabó A. 75., ill. Tihanyi O. 17., Adamecsek 43. (11-esből), Rácz 49.
Budaörs–Szentlőrinc 1-0 (1-0)
gól:
Zsidai 30.
BFC Siófok–Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)
gól: Szakály A. 14.
Szolnoki MÁV FC–Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-0)
gól:
Novák 74., Farkas A. 54.
piros lap: Földi 57. (Szolnoki MÁV FC)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Nyíregyháza Spartacus FC 3-1 (1-1)
gól: Fejér Cs. 10. (öngól), Kővári 57., Dobos Á. 87., ill. Hornyák 43.
piros lap: Szokol 44. (Nyíregyháza)
Szombathelyi Haladás–DEAC 2-2 (1-2)
gól: Dragóner 26., Medgyes 48., ill. Nagy Z. 7. (11-esből), Székely 20.
később játsszák:
Gyirmót FC Győr–WKW ETO FC Győr 2-1 (1-1)
gól: Varga B. 45+1., 60., ill. Priskin 4.
korábban:
DVSC–Csákvár 4-2

Forrás: Nb2.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről