Katarba igazol a világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás

Horizontal
Bayern Munich's Spanish midfielder Javier Martinez (R) poses with a poster before playing his last game for Bayern Munich's team next to Bayern Munich's Bosnian Sporting director Hasan Salihamidzic (L) prior the German first division Bundesliga football match Bayern Munich vs FC Augsburg in Munich, southern Germany, on May 22, 2021. (Photo by CHRISTOF STACHE / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A katari élvonalban szereplő Qatar SC futballistája lesz a világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás, Javi Martínez.

A 32 éves játékos egy rövid videoüzenetben már be is jelentkezett új csapata szurkolóinál, hamarosan pedig a hivatalos bejelentés is megszülethet.

Javi Martínez 2006 és 2012 között az Athletic Bilbao játékosa volt, majd a német rekordbajnok Bayern Münchenbe igazolt. A bajor sztárcsapattal sorozatban kilenc bajnoki címet nyert, ötszörös Német Kupa-győztes, kétszer (2013 és 2020) pedig a Bajnokok Ligájában is csúcsra ért a Bayernnel.

A spanyol válogatottban 2010 és 2014 között csupán 18 meccsen lépett pályára, ám ez is elég volt, hogy 2010-ben világ-, két évvel később pedig Európa-bajnok legyen az együttessel.

A Qatar SC a 12 csapatos bajnokságban 22 fordulót követően 32 ponttal a hatodik helyen áll. Javi Martínez nem az első erősítés az elmúlt napokban: a klub június 13-án jelentette be, hogy a jövőben a brazil Zé Ricardo lesz csapat edzője.