Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége minden erejével arra törekszik, hogy minél előbb megújítsa legnagyobb sztárja, Lionel Messi szerződését, amely június 30-áig érvényes.

A klub célja, hogy mielőbb bejelentse Messi szerződéshosszabbításának a hírét.

A katalán sztárcsapat új elnöke, Joan Laporta jelenleg is Messi édesapjával és egyben képviselőjével, Jorge Messivel tárgyal a hatszoros aranylabdás argentin világklasszis jövőjéről.

A BBC Sport értesülései szerint ahhoz, hogy a Barcelona megtartsa legfontosabb játékosát, a klubnak körülbelül 200 millió euróval kell csökkentenie a játékosai fizetését és meg kell felelnie a La Liga pénzügyi Fair Play követelményeinek. Laporta két éves szerződést kínál a 34 éves futballistának, mert úgy tudja, hogy Messi a 2022-es katari vb után az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szeretné folytatni a karrierjét. A Barcelona elnöke visszavonulása után tárt karokkal várja Messit, hogy egy számára kedvező pozíciót foglalhasson el a klub kötelékében.

Messi szerződéshosszabbítását még mindig nem jelentették be Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Messi maradásának tényét a játékos 34. születésnapján szerették volna bejelenteni, azonban erre június 24-én nem került sor.

A hírek szerint Messi szerződése kapcsán nem csupán az argentin aláírása hiányzik, hanem a rendkívül összetett kontraktus valamennyi pontjáról való megállapodás is.

Messi jelenleg a Copa Américán szerepel az argentin válogatott csapatkapitányaként.