Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Három magyar futballistáért – Gulácsi Péterért, Willi Orbánért, Szoboszlai Dominikért – szoríthatunk a BL 32-es főtábláján. Csapatukra, az RB Leipzigre kemény meccsek várnak. Szerda este mindjárt a BL-döntős angol Manchester City otthonába látogat a német klub.

Az A jelű kvartett nyitó meccsén Szoboszlai Dominik és társai a kirobbanó formában lévő portugál csatár Bernardo Silvától tarthatnak, és mivel a lipcseiek nemrég eladták két francia középső védőjüket, Dayot Upamecanót (Bayern München) és Ibrahima Konatét (Liverpool), védelmük nem túl stabil. Ezért kaptak ki a német bajnokin 4-1-re a Bayerntől, és

mivel négy bajnokijuk közül hármat elbuktak, Jesse Marsch edző állása veszélybe került

– írja a Bors.

Jesse Marsch nincs könnyű helyzetben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Szerencséjére – a Bild-TV szerint – Oliver Mintzlaff menedzser-igazgató tudatta: dolgozhat tovább.

A lipcsei folytatás se ígér sok jót: a Gulácsi, Orbán hátsó védelmi duó farkasszemet néz a Paris SG Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé triójával, és úgy fest, csak a belga FC Bruges verhető.

A zöld gyepen e három magyar játszik hat csoportmeccset, de a címvédő Chelsea pályaedzőjéért, Lőw Zsoltért is szoríthatunk. A londoni csapat a H-csoportban a Juventusszal, Malmővel és Zenit Szentpétervárral került azonos négyesbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről