Döntött Ronald Koeman sorsáról a Barcelona vezetősége

FC Barcelona v Bayern Munchen: Group E - UEFA Champions League NurPhoto Soccer Soccer Match September 14 2021 14th September 2021 Competition UEFA Champions Leage FC Bayern Munich Horizontal SPORT
Ronald Koeman szerint néhány hetet még várni kell arra, hogy több lehetősége legyen a támadójáték megszervezésére
Vágólapra másolva!
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke újságíróknak elmondta, nem fogják kirúgni a csapat éléről Ronald Koeman vezetőedzőt.

"A mai eredménytől függetlenül Ronald Koeman marad az FC Barcelona vezetőedzője. Több okból is megérdemli a bizalmunkat, nem utolsó sorban azért mert, ő egy klublegenda, egy viszonyítási pont a világfutballban. Folytatni fogja a munkát" - idézi a Mundo Deportivo című katalán lap Laporta nyilatkozatát.

Az elnök a Barcelona csapatának madridi szállodája előtt mondta ezt újságíróknak. A bajnokságban hat mérkőzés után 12 ponttal csupán a hetedik helyen álló katalán sztárcsapat szombat este 21 órától a címvédő Atlético Madrid vendégeként lép pályára.

Joan Laporta (balra) töretlenül bízik Ronald Koemanban Forrás: AFP/Cristina Quicler

Laporta szerint látni kell, hogy Koeman nagyon szereti a klubot, amit mi sem jelez jobban, mint, hogy egy anyagilag és szakmailag is nehéz időszakban vállalt el a csapat irányítását.

"Beszéltünk vele, és egyértelműen bízik a csapatban, különösen attól a ponttó, amikor elkezdenek visszatérni a sérültjeink. Koeman referencia a klub történelmében, ezért is folytatni fogja a munkát. Erős kapcsolat van köztünk, és bízunk benne, hogy ismét jönni fognak a győzelmek. Biztosak vagyunk benne, hogy mindent meg fog ezért tenni."

Laporta a szurkolókat is arra kérte, hogy bízzanak Koemanban és legyenek vele türelmesebbek.

A Barcelona nem csak a bajnokságot, de a Bajnokok Ligáját is nagyon rosszul kezdte: előbb hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Bayern Münchentől, majd ezen a héten ugyanilyen arányban Lisszabonban a Benficától. A klub emellett óriási, saját bevallásuk szerint mintegy 1,3 milliárd eurós adóssággal is küzd, a La Liga pénzügyi szabályai szerint pedig az idei évben - az ő mércéjükkel mérve - minimális költségvetésből kell gazdálkodniuk.