Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) címvédő és listavezető Ferencváros sorozatban négy bajnokin nem kapott gólt, régen volt erre példa.

A harminckétszeres bajnok Ferencváros három ponttal megelőzve a Puskás Akadémiát vezeti a labdarúgó NB I tabelláját. A Fradi támadói parádésan teljesítettek a rangadókon, Kisvárdán (0-4), majd a hétvégén a MOL Fehérvár FC (3-0) ellen is. Ugyanakkor az is megnyugtató lehet a fővárosi csapat számára, hogy a védelem is egyre magabiztosabb teljesítményt nyújt.

Zsinórban négy bajnoki találkozón nem kapott gólt az FTC, az említett két meccs előtt otthon az MTK (0-0) ellen és Gyirmóton (0-2) sem

- hívta fel a figyelmet a fradi.hu.

Hét éve nem látott sorozatban van a Ferencváros focicsapata Forrás: MTI/Kovács Tamás

ez jó alapot adott. Konkurenciaharc van a posztokon, ez pedig ilyen eredményt is produkálhat, hiszen mindenki szeretne megdolgozni a helyéért a csapatban. Látszik, hogy a fiúk kemény munkát végeznek" – összegzett a Fehérvár elleni rangadó után Peter Stöger vezetőedző.

Érdekesség, hogy még

a fegyelmezett védekezésre kiemelt hangsúlyt fektető ukrán Szergej Rebrov három ferencvárosi idénye alatt sem sikerült az NB I-ben ilyen jó góltalansági sorozatot produkálnia

az FTC-nek.

Legutóbb a 2014-15-ös szezon végén és a következő idény elején hozott le a Fradi egymás után négy élvonalbeli bajnokit kapott gól nélkül:

Paks (idegenben) 0-1, Honvéd (otthon) 1-0, Videoton (o) 2-0, Haladás (i) 0-2. Arra pedig, hogy egy évadon belül hasonló bravúrt hajtson végre a Fradi 2014. december 5-e és 2015. március 22-e között volt utoljára példa, amikor is a német Thomas Doll irányításával zsinórban öt bajnoki találkozón nem kapitulált hátul: Pápa (o) 2-0, Dunaújváros (i) 0-1, Győr (o) 3-0, Nyíregyháza (i) 0-0, MTK (o) 2-0.