Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a Dinamo Kijev ukrán középpályását, Bohdan Lednevet.

A fehérvári klub bejelentése szerint a 23 éves támadó középpályás a szezon végéig kerül kölcsönbe a csapathoz, amelynek opciós joga van végleg megvásárolni a labdarúgó játékjogát.

A Fehérvár új játékosa a Barcelona ellen mutatkozott be a Bajnokok Ligájában Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Anatolii Stepanov

Lednev 2016 nyarán került a Dinamo Kijevhez, melynek színeiben rögtön az első szezonjában remekül debütált a nemzetközi porondon: az UEFA Ifjúsági Ligában 7 mérkőzésen 6 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott. A felnőttcsapatban összesen 32 tétmeccsen lépett pályára és két gólt szerzett.

A 2020/2021-es szezonban bemutatkozott a Bajnokok Ligájában. A Barcelona, a Juventus és a Ferencváros elleni meccsen is lehetőséget kapott a csoportkörben. Abban az idényben mindent megnyert a Dinamóval, amit Ukrajnában lehet: a bajnokságot, az Ukrán Kupát és az Ukrán Szuperkupát is. Az idei szezonban tíz tétmérkőzésen összesen 185 percet játszott az ukrán együttesben.

A fiatal játékos a Fehérvár harmadik ukrán futballistája Ivan Petrjak és Jevhen Makarenko után.