Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Neymar és Mbappé is csődöt mondott, meglepetésre simán kikapott a PSG - videó

Neymar, PSG
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (C) falls down next to Monaco's French defender Ruben Aguilar during the French L1 football match between AS Monaco and Paris Saint Germain (PSG) at the Louis II Stadium (Stade Louis II) in the Principality of Monaco on March 20, 2022. (Photo by CLEMENT MAHOUDEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain meglepetésre 3-0-ra kikapott az AS Monaco otthonában.

A találkozónak a francia pontvadászatot 15 ponttal toronymagasan vezető Paris Saint-Germain volt az esélyese, azonban Mauricio Pochettino gárdájából nem kevesebb mint hét ember hiányzott sérülés, vagy betegség miatt, így többek között Lionel Messi, Ángel Di María és Keylor Navas sem léphetett pályára. A párizsi sztárcsapat ettől függetlenül bombaerős kezdővel állt ki.

Némi meglepetésre a Monaco kezdte aktívabban a mérkőzést és az első félidő derekánál góllá is érett a hazaiak fölénye. Egy oldali beadás után

Wissam Ben Yedder megelőzte védőjét és sarokkal szerzett gyönyörű gólt.

A bekapott gól után kezdett éledezni az addig semmit sem mutató PSG, a 43. percben Achraf Hakimi hagyott ki hatalmas helyzetet, így egygólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után átvette az irányítást a Paris Saint-Germain, de újabb gólt a Monaco szerzett. A mérkőzés 68. percében Ruben Aguilar passza után Kevin Volland estében lőtt a jobb alsó sarokba.

A hajrában még büntetőt kapott a hazai együttes, miután Presnel Kimpembe szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Ben Yedder értékesítette, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

Meglepetésre sima vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain Forrás: AFP/Clement Mahoudeau

A hercegségbeliek mindent összevetve három mérkőzés után nyertek ismét, sikerükkel pedig a tabella hetedik helyére léptek fel.

Ligue 1, 29. forduló:
AS Monaco-Paris Saint-Germain 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Ben Yedder (25., 84.), Voland (68.)

Mindent egy helyen az Eb-ről