A pályán állt meg egy spanyol futballista szíve, újra kellett éleszteni

SOCCER, FOOT, FOOTBALL, VOETBAL, FIRST DIVISION, D1, EERSTE KLAS Horizontal
Illustration picture shows a defibrillator during a soccer match between OHL Oud-Heverlee-Leuven and RSC Anderlecht, Saturday 26 February 2022 in Oud-Heverlee, on day 29 of the 2021-2022 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Drámai jelenetek játszódtak le szombat délután egy angol alacsonyabb osztályú mérkőzésen, ahol az egyik csapat játékosa szívrohamot kapott. 

A nyolcadik vonalban (Southern National Legue) játszott Hertford Town - AFC Dunstable mérkőzésen a hazai csapat 24 éves spanyol játékosa, Potchu Mendes Calucane váratlanul összeesett a pályán miután szívrohamot kapott.

A fiatal futballistát a két csapat orvosainak (hazai oldalról Paige Simms, illetve a vendégktől a BBC által csak Nikiként említett kolléganője), valamint a Dunstable egyik játékosának, Alasan Annak a lélekjelenléte mentette meg: utóbbi rohant el a kispadok mellett található defrillátorért, előbbiek pedig szakszerűen használták. Így mire a mentők a helyszínre értek, Potchu Mendest újraélesztették, a játékos pedig azóta már jobban is van, amit egy fényké tanusít a Hertford Town közösségi oldalán: