Mourinho dühkitörése és piros lapja csak egy epizód volt az őrület meccsén - videó

fbl Horizontal
AS Roma's Portuguese coach Jose Mourinho reacts during the Italian Serie A football match between AS Roma and Atalanta Bergamo on September 18, 2022 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atalanta 1-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó AS Romát a Serie A 7. fordulójának kora esti rangadóján. A bergamói csapat tavaly november óta először tudott egy élcsapatot legyőzni a bajnokságban.

A két csapat találkozója biztos sokáig emlékezetes lesz, annyi minden történt a mérkőzésen. Az egész azzal kezdődött, hogy a Roma a bemelegítés közben elvesztette támadójátéka legfontosabb játékosát, Paulo Dybalát, aki helyett így Nemanja Matic került a kezdőbe. Az argentint hordágyon vitték le, de később kiderült, hogy nem súlyos a sérülése.

Az argentin szurkolók megpróbáltatásai azonban itt még nem értek véget, ugyanis jött a 8. perc, amikor az Atalanta kapusa saját csapattársával, Merih Demirallal ütközött nagyon csúnyán, azonnal feldagadt az arca, és őt is le kellett cserélni.

Giorgio Scalvini jóvoltából aztán a 35. percben megérkezett az első - és mint utóbb kiderült az egyetlen - gól is:

A Roma a második 45 percben óriási nyomás alatt tartotta a bergamói csapatot, a vendégek hat sárga lapot gyűjtöttek ebben a játékrészben, a meccs egyetlen pirosát azonban egy római kapta, de nem játékos, hanem az edző, José Mourinho, aki a kelleténél hevesebben reklamált egy szerinte rosszul megítélt Zaniolo-Okoli párharc után:

A meccs végére aztán hiába lett 21-4 a kapura lövések aránya a Roma javára, az Atalanta megőrizte az előnyét, Gian Piero Gasperini, pedig karrierje során először győzte le José Mourinhót, a csapata pedig a tabella élén áll.

Eredmény, Serie A 7. forduló:
AS Roma - Atalanta 0-1 (0-1)
gól: Scalvini 35.