Vágólapra másolva!
84 éves korában meghalt a Videoton futballcsapatának egykori legendás kapusa, Tímár Mihály, aki a fehérvári klub történetének egyik legnagyobb játékosa volt.

A klub honlapján megjelent hír szerint Tímár Mihály rövid betegséget követően hunyt el.

"Tímár 1938. március 13-án született Székesfehérváron. 21 éves korában a feloszlott Petőfiből került át és onnantól több mint tíz éven keresztül az eredetileg a MÁV-Előréhez átsorolt, majd mégis hozzánk igazolt Varga Józseffel együtt felváltva védték a Vidi kapuját" - áll a klub által kiadott megemlékezésben.

A kiváló kapus 182 bajnokin védte a Vidi kapuját, ezek közül 29-et az NB I-ben játszott - többek között a fehérváriak történetének első élvonalbeli meccsén. Kétszeres másodosztályú bajnok, aki még az 1970-71-es idényt is vállalta, bár pályára már nem lépett, inkább kapusedző-játékosként mentorálta Magyar Gábort és Szabó Istvánt.

Tímár Mihály örökre beírta magát a Vidi történelemkönyvébe, ő az a kapus, aki a harmadik legtöbb kapott gól nélküli tétmeccsen őrizte a Vidi kapuját.

2022. szeptember 10-én a Vidi - Mezőkövesd NB I-es bajnoki mérkőzés előtt Fejes Gáborral és Fister Ferenccel együtt szerepel a kép közepén a Vidi Múzeumban Forrás: MOL Fehérvár FC

Tímár mielőtt élvonalbeli játékos lett volna, majd visszavonulását követően is még évtizedekig dolgozott a fehérvári Videoton gyárban. Halála napjáig Székesfehérváron élt, legutóbb néhány hete, a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést tekintette meg egykori csapattársaival együtt a MOL Aréna Sóstóban.