Vágólapra másolva!
A címvédő és éllovas Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Az utolsó edzésen gyakoroltuk ezt a variációt, így gondoltuk miért ne lehetne kipróbálni. Szerencsére bejött

- mondta Horváth Krisztofer az M4 Sport kamerája előtt. - Kaptam egy sárga lapot, utána még volt pár szabálytalanságom, emiatt lehozott az edzőm.

A Fradinak több helyzete volt az első félidőben, ekkor dekoncentráltan játszottunk, a másodikban viszont mindent megcsináltunk, amit kellett. Nagyon örülök neki, hogy hogy ilyen stadionban az én gólommal szereztünk pontot a Fradi ellen."

"Az első félidőben lezárhattuk volna a meccset. A vezető gólunk után Ryan Mmaee került nagy helyzetbe, de nem jól oldotta meg. Ezt követően is bőven voltak helyzeteink, más stílust játszott ekkor a KTE, mélyebben védekezett.

A cserékkel agresszívebbek lettek, mi nem voltunk elég intenzívek. El kell ismerni, hogy a második félidő a Kecskemété volt. A fizikai fölényüket próbálták kihasználni, az az egyik eszközük, tudják, miből tudnak főzni. Gratulálok nekik, rászolgáltak az egy pontra"

- mondta a Fradi kapusa, Dibusz Dénes, aki hozzátette, a pontrugásokra készülnek az edzéseken, de a jövőben ezekre jobban kell koncentrálni, mint védekezésben, mint támadásban.

Szabó István büszke a csapatára Forrás: Reti Attila Photography (2022)/Reti Attila

"Az első félidőben jobb volt a Fradi,

félénken játszottunk, de ezt is meg lehet érteni, a játékosok nagy része még soha nem játszott ezen a pályán. Komoly elbeszélgetésünk volt a szünetben, nem arra kell gondolni, hogy kiabáltam, hanem inkább azt mondtam, hogy ki lehet kapni, de csak emelt fővel.

Végül nagy sikert értünk el, a Fradi kiemelt csapat itthon, minden poszton kiváló. Büszke vagyok a csapatra" - mondta a KTE edzője, Szabó István, aki Horváth Krisztofer lecserélésével kapcsolatban elmondta, a játékosa elfáradt, a védekezést már nem tudta megoldani, így nem akarták, hogy újabb lapot kapjon.