Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Drámai fordulatok után esett ki a Debrecen a Magyar Kupából

Debrecen, 2023. március 2. A felcsúti Jonathan Levi és a debreceni Antonio Mance (középen, b-j) a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. MTI/Derencsényi István
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a Puskás Akadémia 3-1-re legyőzte a Debrecent a Nagyerdei Stadionban, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Parádésan kezdte a meccset a Puskás, amely már a 30. másodpercben megszerezte a vezetést, Artem Favorov passza után Gruber Zsombor lőtt higgadtan a jobb alsó sarokba.

A 12. percben egy labdaszerzés után vezetett gyors kontrát Hornyák Zsolt együttese, a tetszetős támadást a svéd légiós, Jonathan Levi fejezte be, aki okosan helyezett a jobb alsóba.

A debreceni közönség ébresztőt kért Dzsudzsák Balázséktól,

hiszen a hazaiak kevesebb mint negyed óra alatt kellemetlen helyzetbe, kétgólos hátrányba kerültek.

Szenzációsan kezdte a meccset a Puskás Akadémia Forrás: MTI/Derencsényi István

A Debrecen aztán a semmiből szépített, méghozzá egy látványos bombagóllal.

A 31. percben Ferenczi János 23 méterről óriási erővel lőtte a labdát a kapu bal oldalába.

A hajrában egyenlíthetett volna a DVSC, amely csak kihagyott helyzetekig jutott, így maradt az egygólos Puskás-előny a szünetben.

Ferenczi János bombagóllal szépített Forrás: MTI/Derencsényi István

Az 51. percben Bódi Ádám hozta nagy helyzetbe Dzsudzsákot, aki előtt felpattant ugyan a labda, de így is jócskán mellé lőtt. A 68. percben Gruber közeli lövését védte bravúrral Marko Milosevic, a túloldalon pedig Varga Kevin fejelt mellé egy bal oldali beadás után.

A 83. percben Jakub Plsek kezére pattant a labda a 16-oson belül, de hiába reklamáltak büntetőt a Debrecen játékosai, a bíró nem adott 11-est a hajdúságiaknak.

A 85. percben eldőlt a továbbjutás, egy gyors kontratámadás után Luciano Slagveer lőtte ki a jobb alsó sarkot,

ismét két góllal vezetett a felcsúti együttes.

A folytatásban az egyre idegesebben focizó Debrecen már nem tudott újabb gólt lőni, a helyzeteit jól kihasználó és 3-1-es győzelmet arató Puskás Akadémia jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-2)

Mindent egy helyen az Eb-ről