Súlyos büntetést kaptak a balhézó spanyol focisták

fbl Horizontal
Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior (L) fights for the ball with Cadiz's Spanish defender Iza Carcelen during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Cadiz CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 10, 2022. (Photo by Pierre-Philippe Marcou / AFP)
Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség több mérkőzésre eltiltotta a Cádiz két játékosát és két stábtagját, akik sportszerűtlenül viselkedtek a Getafe elleni, múlt pénteki bajnokin.

Szerdán jelentették be, hogy a kapus, az argentin Jeremias Ledesma négy, míg a spanyol hátvéd, Iza Carcelén három találkozón nem léphet pályára. Előbbi a pályát elhagyva, már az öltöző folyosón a játékvezető felé lökte csapattársát, míg utóbbi az utolsó másodpercekben szerzett getafei egyenlítő gólt követően a hátulról megütötte egyik ellenfelét, ezért egyből piros lapot kapott.

Az andalúziai csapat kapusedzője hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a segédedző pedig négyet, de azt felfüggesztve.

Sergio González, a Cádiz vezetőedzője élesen kritizálta a játékvezetőket a 2-2-vel záruló mérkőzés után, amelyen mindkét Getafe-találat büntetőből született.

Az egyik erősen vitatható büntető, ami előtt a Getafe játékosa kézzel vette le a labdát:

A Cádiz, amely mindössze egy pontra van a kiesőzónát jelentő helyektől, szerdán közölte: nem ért egyet a büntetéssel és fellebbezni fog.

A klubnál nem először kérdőjelezték meg a bírói ítéleteket, legutóbb az Elche elleni téves VAR-döntés miatt fordultak az illetékes testülethez. Akkor a videózás során nem vették észre, hogy az ellenfél játékosa lesen tartózkodott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.