Sztáredző lesz a többszörös világbajnok fociválogatott új szövetségi kapitánya

Marcelo Bielsa Pep Guardiola Manchester City Leeds United
Leeds United's Argentinian head coach Marcelo Bielsa (L) reacts on the sidelines as Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) looks on during the English Premier League football match between Leeds United and Manchester City at Elland Road in Leeds, northern England on October 3, 2020. (Photo by Paul ELLIS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Három hónapnyi tárgyalás után mindenben megegyezett egymással az Uruguayi Labdarúgó-szövetség, és Marcelo Bielsa, így a folytatásban a 67 éves argentin szakember irányítja a dél-amerikai ország fociválogatottját – árulta el Jorge Casales, az uruguayi szövetség végrehajtó bizottságának tagja.

A válogatott éléről a csoportkörös búcsúval záruló katari világbajnokság után távozott Diego Alonso, azóta Marcelo Broli volt az átmeneti szövetségi kapitány.

Bielsát azonban már régóta kiszemelte magának az uruguayi szövetség, a héten pedig végleg lezárul a tárgyalás, és megállapodik egymással a két fél. Állítólag Bielsa 2026-ig írja alá a szerződését a napokban.

A 67 éves szakember júniusban a Nicaragua és a Kuba elleni felkészülési meccseken mutatkozhat be, mielőtt ősszel elkezdi a menetelést a világbajnoki selejtezőkön.

Bielsa korábban a Newell's Old Boys és a Vélez Sarsfield csapatával is argentin bajnok volt, majd az argentin válogatottal 2004-ben Copa América-döntőt játszott és olimpiát is nyert. Ezután Európába került, ahol az Athletic Bilbaóval bejutott az Európa-liga-fináléjába és a Spanyol Kupa döntőjébe, legutóbb pedig a Leeds Unitedet a Premier League-be juttatta, mielőtt tavaly februárban távozott a csapattól.