Gusztustalanul gyalázták Dárdai csapatát a kölni szurkolók

Cologne, Soccer 1st Bundesliga / FC Cologne - Hertha BSC Berlin / 32nd matchday. 2022 2023 ball sports database 23 soccer league JERSEY first league men professional footballer league match 1st league XTIMEDIF CLUB DRESS Club SPORT SPORTS Spo SP Soccer SO
Jonjoe KENNY (Hertha BSC Berlin, #16) in front of cheering Cologne residents. Cologne, Soccer 1st Bundesliga / 32nd matchday, matchday 32, FC Cologne - Hertha BSC Berlin, May 12th, 2023, RheinEnergie Stadium, Koeln. #DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video # (Photo by Julian Meusel / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Hertha Berlin pénteki veresége nem csak a játékosoknak fájt a pályán, de a berlini csapat szurkolói is keserűen távozhattak a Rhein-Energie Stadionból.

Mint arról péntek este beszámoltunk, a Hertha Berlin 32. forduló nyitómeccsén 5-2-re kikapott az FC Köln otthonában. A meccs után a fővárosiakat irányító Dárdai Pál elmondta, hogy talán túlságosan is csak a támadásokat gyakorolták a héten, és fájlalja, hogy hőst csináltak az ellenfél kapusából.

A meccs közben azonban nem csak a kölni gólok okoztak fájdalmat a kék-fehéreknek. A Berliner Zeitung tudósítása szerint a lelátón többször is felharsant a

"Na, mi van Hertha? Végre ki fogtok esni!"

rigmus, amivel a bentmaradásért vívott harcban valóban már-már kilátástalan helyzetben lévő vendégeket cukkolták.

Pedig a Köln sem lehet éppen büszke a Bundesliga-mérlegére. A berlini lap is leírja, hogy a kecskések csak az előző fordulóban biztosították a helyüket az élvonalban, illetve 1998-as kiesésük óta először fordul elő, hogy háromnál több szezont töltenek megszakítás nélkül a legjobbak között.