Orosz Pál szerint soha nem látott szenzációra készül a Fradi a következő szezonban

Orosz Pál, Ferencváros, FTC, Fradi
Orosz Pál szerint nem történt tragédia a 0-0-s döntetlennel
Vágólapra másolva!
A bajnok Ferencváros labdarúgócsapatánál az a cél, hogy a következő szezonban az együttes megszerezze sorozatban hatodik bajnoki címét, amire még nem volt példa a klub történetében, emellett bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 34. magyar bajnoki cím vasárnap esti, MVM Dome-ban rendezett ünnepségének mottója miért volt "több mint 34".

- nyilatkozott Orosz Pál.

A vezérigazgató a csapat szezonjáról elmondta, hogy nagyon erős volt az együttes őszi teljesítménye, a tavaszi viszont gyengébben sikerült, aminek egyik oka szerinte a gárdát egy időben sújtó, "párját ritkító sérüléshullám". Ugyanakkor megjegyezte, nagycsapatokkal is előfordult már, hogy kicsit kiengedtek, amikor a bajnoki diadal már biztos volt.

Dicsérte az újoncként ezüstérmes Kecskemétet, mely szerinte remek teljesítményt nyújtott és nagyon kemény ellenfélnek bizonyult.

Orosz Pál szerint az a cél, hogy sorozatban hatodszor is magyar bajnok legyen a Ferencváros Forrás: fradi.hu

Orosz Pál elárulta, hogy a felkészülést nagyjából két hét múlva megkezdi a csapat, így nagyon hosszú pihenőjük nem lesz a játékosoknak.

Elárulta, hogy lesznek erősítések a csapatnál, sőt, már vannak olyan futballisták, akikkel szerződést is kötöttek, de a megállapodások bejelentésének "meglesz egy kommunikációs rendje a klub hivatalos médiafelületein".

A Ferencvárosban az utóbbi időben több magyar fiatal is lehetőséget kapott - köztük a rendkívül eredményesen szereplő Lisztes Krisztián -, és Orosz Pál szerint fontos, hogy fiatal hazai futballistákat építsenek be az együttesbe. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy

a klubnak nagyon komoly célkitűzései vannak, egyértelműen a Bajnokok Ligája csoportkörébe szeretnének jutni,

ehhez pedig olyan labdarúgókra van szükségük, akik ebben segítik majd az együttest, "ha magyarok, magyarok, ha külföldiek, akkor külföldiek".

"Az idei évben Európa-liga csoportkört játszottunk és az Európa-liga legjobb 16 csapata között voltunk. Ha azt mondanám, hogy megint az Európa-liga csoportkörébe szeretnénk bekerülni, akkor az nem lenne a Ferencvároshoz méltó gondolkodás.

- mondta Orosz Pál, hozzátéve, hogy persze "nem lenne tragédia", ha esetleg újra az El főtábláján szerepelnének.