A BL-döntő negatív hősét és PL-sztárok sorát vinnék csillagászati pénzekért szaúdi focicsapatok

Manchester City FC v FC Internazionale - UEFA Champions League: Final Romelu Lukaku Soccer Istanbul FC Internazionale Manchester City FC UCL Ataturk Olympic Stadium Final Game Union of European Football Associations UEFA Champions League June 10 2023 Gius
Romelu Lukaku of FC Internazionale during UEFA Champions League final match between Manchester City FC and FC Internazionale at Ataturk Olympic Stadium, Istanbul, Turkey on June 10, 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-döntő negatív hősét, Romelu Lukakut, a Chelsea két sztárját, de még a friss BL-győztes Manchester City klasszisát is célba vették a Szaú Arábia-i bajnokság klubjai.

A 30 éves, 106-szoros belga válogatott Lukaku hőssé válhatott volna szombat éjjel az isztambuli BL-döntőben, de nem elég, hogy egy óriási helyzetet kihagyott, még saját csapattársa igencsak gólba tartó labdáját is kifejelte a Manchester City kapujából.

Ez azonban mit sem zavarj a szaúdiakat, a helyi élvonalban (Saudi Pro League) jelenleg az ötödik helyen álló al-Hilal ugyanis évi 20 millió eurós fizetéssel csábítja a belga válogatott gólrekorderét (72 gólnál jár). Egybehangzó források szerint Lukaku hétfőn Párizsban találkozott az al-Hilal képviselőivel, és bár szíve szerint a következő idényt is az olasz Internazionale csapatában töltené, a milánói klub pénzügyi gondjai miatt elképzelhető, hogy váltania kell.

Romelu Lukaku jövője minden, csak éppen nem biztos az Internél Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az eddig pénzügyileg verhetetlennek hitt angol klubokat is megkörnyékezik a szaúdiak: a Chelsea két sztárja közül Hakim Ziyech-t Cristiano Ronaldo klubja, az al-Nasszr szeretné megszerezni, míg a gaboni csatárra, Pierre-Emerick Aubameyangra több csapat is szemet vetett.

De a BL-győztes és ugyancsak dúsgazdag, szintén közel-keleti tulajdonban lévő Manchester City játékosai is kiresettek. Riyad Mahrezért a jelenlegi listavezető al-Ahli tett ajánlatot, és az algériai játékos hajlik is a távozásra Pep Guardiola csapatából.

Az al-Ettifaq is nagy bevásárlást tervez: ők egy csomagban szeretnék megszerezni Steven Gerrardo és Philippe Coutinhót, előbbit edzőnek, utóbbit pedig a csapat sztárjának képzelik el.