Hiába erősködött, pórul járt a Real Madrid

Daily Life And Economy In Madrid capital cf club daily emblem fc life madrid real soccer spanish Real Madrid logo football shorts June Horizontal CITY ECONOMY EUROPE EUROPEAN FINANCE FOOTBALL LOGO BOARD SOUVENIR SHOP PHOTO
Real Madrid logo is seen on a football shorts at the souvenir shop in Madrid, Spain on June 27, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A madridi Legfelsőbb Bíróság elutasította a Real Madridnak a spanyol liga ellen benyújtott keresetét. 

A Real Madrid azért fordult bírósághoz, mert meglátásuk szerint a La Liga és annak elnöke, Javier Tebas "vállalati bűncselekményt követett el, amikor a bajnoki mérkőzések audiovizuális jogainak értékesítéséből származó bevétel elosztásának kritériumaival kapcsolatban".

A Real és a La Liga évek óta tartó háborúskodása augusztusban vett újabb fordulatot, amikor a klub azzal vádolta meg a ligát, hogy az kimondottan a fővárosiak kárára alakította át a tévés pénzek elosztását, amikor kitalálták, hogy a közvetítésekhez való hozzájárulás is beleszámítson a matekba. A bíróság azonban a mostani döntésével, amivel elutasította a Real keresetét, rámutatott, hogy a klub a liga érdekeivel ellentétes "konspiratív verziót" igyekezett felépíteni a bíróság előtt, írja a végzést megszerző AS.

Az ügyet tárgyaló bíró, José Luis Calama sem a rosszhiszemű eljárás, sem a kényszerítés, sem az üzletszerűen elkövetett korrupció vádja nem állja meg a helyét a klub által benyújtott keresetben. A bíró szerint az, hogy az új megállapodás nem felel meg a Real Madrid igényeinek még korántsem jelenti azt, hogy a klubbal szemben bárki is rosszhiszeműen, ártó szándékkal járt volna el. A döntést ráadásul nagy többséggel hozták meg a La Liga klubjai.

A Real Madridnak öt napja maradt fellebezni.