Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata megkapta az ellenfeleit a Konferencia-liga csoportkörében: a pénteki, monacói sorsoláson a tavalyi döntős olasz Fiorentinát, a belga Genket és a szerb Csukaricskit sorsolták a zöld-fehérek mellé.

A Fradi csütörtökön a litván Zalgiris Vilnius ellen kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel jutott be első magyar csapatként a Konferencia-liga csoportkörébe, amelynek az első kalapból várhatta a sorsolását a magyar bajnok. A főtáblán szereplő 32 csapatot 8 darab négycsapatos csoportba osztották be úgy, hogy azonos tagországba tartozók nem voltak sorsolhatók azonos csoportba. Mindössze három olyan nemzet volt, amelyiket ez érintett, hiszen Belgiumból, Szlovákiából és Törökországból jutott be több csapat is a csoportkörbe.

A monacói Grimaldi Forumban sorra kerülő sorsoláson négy olyan klub szerepelt, amely korábban még soha nem vett részt európai kupa főtábláján: az izlandi Breidablik, a feröeri KÍ, a szerb Csukaricski, a szlovén Olimpija Ljubljana és a bosnyák Zrinjski Mostar – Izland, a Feröer-szigetek és Bosznia-Hercegovina ráadásul először adott csapatot európai kupa csoportkörébe.

Olvasóink a pénteki szavazatok alapján annak örültek volna a legjobban, ha a Fradi a szlovák Slovan Bratislavával, a finn HJK Helsinkivel és a magyar bajnokot a BL-selejtezőben búcsúztató KÍ-vel kerül egy csoportba. A címvédő West Ham United legendás játékosa, Mark Noble, és a görög válogatottal Európa-bajnok Trajanosz Dellasz segítségével lezajlott sorsolás után viszont a valóságban ezek a csoportok alakultak ki:

A csoport:
LOSC Lille (francia)
Slovan Bratislava (szlovák)
Olimpija Ljubljana (szlovén)
KÍ (feröeri)

B csoport:
KAA Gent (belga)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Zorja Luhanszk (ukrán)
Breidablik (izlandi)

C csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)
Viktoria Plzen (cseh)
Asztana (kazah)
Ballkani (koszovói)

D csoport:
Club Brugge (belga)
Bodö/Glimt (norvég)
Besiktas (török)
Lugano (svájci)

E csoport:
AZ Alkmaar (holland)
Aston Villa (angol)
Legia Warszawa (lengyel)
Zrinjski Mostar (bosnyák)

F csoport:
FERENCVÁROS (magyar)
Fiorentina (olasz)
Genk (belga)
Csukaricski (szerb)

G csoport:
Eintracht Frankfurt (német)
PAOK (görög)
HJK Helsinki (finn)
Aberdeen (skót)

H csoport:
Fenerbahce (török)
Ludogorec (bolgár)
Spartak Trnava (szlovák)
Nordsjaelland (dán)

A csoportok első helyezettje a Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jut, a másodikok pedig az Európa-liga csoportharmadikjai ellen, a rájátszásában folytathatják.

A csoportkör játéknapjai: szeptember 21., október 5., október 26., november 9., november 30. és december 14. A pontos időbeosztás később derül ki.

A Konferencia-liga döntőjére 2024. május 24-én, Athénban kerül sor.