Újabb megdöbbentően nagy pofont kapott a német fociválogatott, még a szurkolóik is kifütyülték a csapatot

Germany - Japan Sports International matches Test match Japan DFB soccer Horizontal
09 September 2023, Lower Saxony, Wolfsburg: Soccer: Internationals, Germany - Japan, Volkswagen Arena. Japan's Ayase Ueda (M/nr. 9) celebrates with teammates after his goal to make it 1:2. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt álló német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 4-1-re kikapott a japán csapattól hazai közönség előtt, Wolfsburgban.

Hansi Flick jövő évi Eb-re készülő együttese az elmúlt négy találkozóján egy döntetlen mellett három vereséget ért el, így bizonyítani szeretett volna a szurkolóinak. A szombati ellenfél a németeket a tavalyi világbajnokság csoportkörében 2-1-re legyőző Japán volt, amely a legutóbbi két meccsén tíz gólt szerzett.

A vendégek a wolfsburgi meccsen sem játszottak alárendelt szerepet, és a 11. percben Ito Dzsunja góljával meg is szerezték a vezetést. A németek egy szép támadás végén a 19. percben egyenlítettek Leroy Sané találatával, de három perccel később Ueda Ajasze ismét a vendégeket juttatta előnyhöz.

A folytatásban a japánok előtt adódtak nagyobb lehetőségek,

Marc-André ter Stegennek az első félidő végén és a második játékrész elején is egy-egy hatalmas ziccert kellett hárítania, majd a 70. percben két újabb nagy védése volt.

Ter Stegen tartotta életben a német reményeket Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

A Barcelona kapusa azonban hiába tartotta életben a németeket, a kiváló japán védekezés ellen az idén először (csereként) pályára lépő Thomas Müllernek sem volt ellenszere, és a hazaiaknak egyetlen igazán nagy egyenlítési lehetősége sem akadt.

A 90. percben aztán a japánok eldöntötték a meccset,

miután Robin Gosens nagy hibája után kettő az egyben vezethették rá Ter Stegennek a labdát, Kubo Takefusza pedig önzetlenül lepasszolta azt Aszano Takumának, aki az üres kapuba passzolt. A hosszabbításban ráadásul jött a slusszpoén, Kubo beadása után Tanaka Ao fejesével kialakult a 4-1-es végeredmény.

A hármas sípszó után Hansi Flick hatalmas füttyszó közepette sietett be az öltözőbe – talán a karrierje egyik utolsó meccsén irányította a németeket szövetségi kapitányként.

A németek kedden a francia válogatottat fogadják, míg Japán Törökországgal mérkőzik meg aznap.

Felkészülési mérkőzés:
Németország–Japán 1-4 (1-2)