Vágólapra másolva!
A 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának utolsó fordulójában az angol labdarúgó-válogatott idegenben 1-1-es döntetlent játszott Észak-Macedónia ellen. A Manchester United sokat kritizált hátvédje, Harry Maguire az első félidőben hajmeresztő hibával került a középpontba.

Gareth Southgate csapata számára nem volt túl nagy tétje a találkozónak, ugyanis az már a meccs előtt biztossá vált, hogy az angolok csoportelsőként jutottak ki a jövő évi, németországi Eb-re. A mérkőzésen a szövetségi kapitány a kezdőbe jelölte Harry Maguire-t, aki az utóbbi években rengeteg kritikát kapott, mert a Manchester Unitedben többször is hajmeresztő hibákkal hívta fel magára a figyelmet.

Harry Maguire a válogatottban sem focizik csúcsformában Forrás: NurPhoto via AFP/Domenic Aquilina/NurPhoto/Domenic Aquilina

A 30 éves középhátvéd a meccs 23. percében óriási bakit követett el, ugyanis a saját térfelén nemes egyszerűséggel odapasszolta a labdát az ellenfél játékosához, Bojan Miovskihoz, majd a 16-oson belül letarolta az észak-macedónok másik csatárát, Eljif Elmast.

Maguire-nek nagy szerencséje volt, mert egyértelmű szabálytalansága után a bíró nem adott 11-est, bár később az észak-macedónok egy büntető után vezettek, aztán a második félidőben egy öngóllal egyenlítettek az angolok.