Harry Kane a befejezésen gondolkodik

Harry Kane
24 November 2023, North Rhine-Westphalia, Cologne: Soccer: Bundesliga, 1. FC Köln - Bayern Munich, Matchday 12, RheinEnergieStadion. Munich's Harry Kane celebrates his goal to make it 1:0. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Harry Kane meglepő bejelentést tett az esetleges karrierváltásával kapcsolatban. Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Football 365-nek adott exkluzív interjújában beszélt arról, hogy mit tervez a futball utáni életére. A Bayern München mindössze harminc éves játékosa önálló vállalkozuásba kezdett. 

A népszerű játékos nemcsak a pályán alkot maradandót, hanem azon kívül is: egy fenntartható fejhallgatókat és elektronikai kiegészítőket gyártó cég, az Our Pure Planet társtulajdonosa és márkanagykövete lett. A vállalat legfontosabb ismertetőjegye, hogy az általa gyártott termékek nulla szén-dioxid-kibocsátású eljárással készülnek. Kane azt mondta, a projekt környezetbarát eleme volt az egyik fő oka annak, hogy csatlakozott az üzlethez.

Kiemelten érdekli a környezetvédelem Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

"Természetes, hogy az ember keres valamit, amivel lefoglalja magát majd a karrierje végeztével. A futball pályafutás ráadásul nem annyira hosszú, ezért érdemes előre gondolkodni, hogy utána mivel foglalkozom.

Szeretek golfozni, és valószínűleg tobbet is fogok játszani majd a foci utáni életemben, de nem tudom elképzelni azt, hogy ez töltse ki a nyugdíjas napjaimat.

Új dolgokat szeretnék tanulni, olyan projektekben részt venni, amik érdekelnek és hosszú távúak. Remélhetőleg az Our Pure Planet nem csak néhány évig fog tartani."

Fontos számára a bolygó védelme

"Fontosnak tartom, hogy egy kis változást idézzünk elő a világban, és amibe most belevágtam, az kiválóan illeszkedik ebbe az eszmébe.

Mindannyiunknak tanulnunk kell arról, hogy hogyan lehetünk zöldebbek, hogy hogyan tehetnénk jobb helyé a bolygót a mostaninál.

Ez egy olyan ügy, amiről szeretnék minél többet megtudni. Nehéz kiválasztani a megfelelő projektet, amihez mindezt társítani lehet, de úgy érzem, az OPP-vel mindez megvalósítható. Nekem ez többről szól, mint beállni egy termék mögé, egy-két évig fizetést kapni onnan, majd eltávolodni tőle. Olyan kezdeményezésekben szeretnék részt venni, melyeknek kicsit hosszabb az élettartama, és itt most ezt megtaláltam."

A Bayern München is beszáll a bizniszbe

"Egy adag fejhallgatót be kell vinnem a Bayern Münchenhez, és rá kell vennem a srácokat a használatukra. Remélhetőleg tudunk építeni egy kis népszerűséget a márkának."

Harry Kane azzal a labdával, melyet háromszor juttatott a dortmundi kapuba a 10. Bundesliga meccsén Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

Óvja családját

Kane pályán kívüli élete drámaian megváltozott azóta, hogy tavaly nyáron 100 millió fontért igazolt a Tottenhamtől a Bayern Münchenhez. Eltökélt szándéka, hogy saját hírneve ellenére családja ne kerüljön a figyelem középpontjába. Felesége, Katie és négy gyermekük ritkán volt kitéve a reflektorfénynek, és a sportoló eltökélt szándéka, hogy ez így is maradjon.

"Szeretem megóvni a magánéletemet, ami abból fakad, hogy eredendően egy normális srác vagyok, aki átlagos dolgokat csinál.

Soha nem éltem kicsapongó életet, nem jártam éjszakai klubokba. Ha van szabadidőm, azt a feleségemmel és a gyerekeimmel töltöm legszívesebben, meg golfozni szeretek."