Borzalmas állapotok Kisvárdán: Mátyus János is megbukott, megint nincs edző

MÁTYUS János
Budapest, 2023. április 5. Mátyus János, a budafoki csapat vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Budafoki MTE - Vasas FC mérkőzésen a fővárosi Budafoki MTE Sporttelepen 2023. április 5-én. A Budafok 3-0-ra nyert és bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Mátyus János, a labdarúgó OTP Bank Ligában utolsó helyezett Kisvárda vezetőedzője kedden benyújtotta lemondását.

"Nagy reményekkel érkeztem a klubhoz, és sok ilyen, mondhatni testhezálló feladatot oldottam már meg korábban - idézte a távozó edzőt a klub honlapja. - Biztos voltam benne, hogy ez itt is sikerülni fog.

Mind szakmailag, mind emberileg csak köszönhetek neki, ezt most meg is teszem."

Mátyus János szeptemberben vette át a Kisvárda irányítását Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mátyus a döntését azzal indokolta, hogy "a csapatot olyan hatékonyan nem tudta kimozdítani a gödörből, mint bármelyik előző állomáshelyén". Úgy folytatta: a klub érdekeit szem előtt tartva, megköszöni a bizalmat, és távozik.

A keddi edzést a stábtagok tartották.

A Kisvárda - amely pályája használhatatlansága miatt sokáig idegenben játszotta mérkőzéseit - két győzelemmel, egy döntetlennel és kilenc vereséggel az utolsó helyen áll. Legutóbb, vasárnap otthon kapott ki 1-0-ra a szintén a bennmaradásért küzdő Zalaegerszegtől. Mátyus idény közben érkezett a csapathoz, szeptember elejétől irányította a Kisvárdát.