Vágólapra másolva!
A sérüléséből nemrég felépült Gulácsi Péter jövőjével kapcsolatban sokatmondó szavazási eredmény született, mivel az RB Leipzig szurkolói inkább Janis Blaswich-ot akarják a kapuban látni.

A magyar válogatott Gulácsi Péter az utóbbi hetekben viszont biztató jeleket kapott arról, hogy januártól visszaszerezheti a korábban betonbiztos posztját a német élcsapatban. A tavalyi keresztszalag-szakadása és két műtétje után, szeptemberre rendbejött, de ősszel mellőzött magyar klubikon most azért küzd, hogy a januári felkészülés során visszahódítsa helyét a kezdőcsapatban. A lipcsei szurkolók véleménye azonban sötét jövőképet sugall számára - derült ki a Metropol oldaláról.

Marco Rose vezetőedző többször is hangsúlyozta, hogy fontosnak érzi játéklehetőséghez juttatnia korábbi csapatkapitányát, és két Német Kupa-meccs után, december közepén a Young Boys elleni 2-1-es mérkőzésen a Bajnokok Ligájában is bevetette Gulácsit. Tavaszra pedig komoly rivalizálást kért az 51-szeres magyar válogatott kapustól és a beugrójaként remekelő hajdani cseréjétől, Janis Blaswichtól, aki olyan jól tette a dolgát, hogy 32 évesen először német válogatott kerettag lett.

Gulácsi Péternek keményen kell küzdenie Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Ralf Ibing

A korábbi harmadik számú kapus az utóbbi meccseken több nagy hibát is elkövetett. A futballklub híreivel foglalkozó RB Live online szavazásán mégis döbbenetes fölénnyel nyeri a Gulácsival szembeni párharcot.

A szurkolók 84 százaléka jövőre is Blaswichot akarja a kapuban látni, és csak 16 százalékuk véli úgy, hogy térjen vissza a felépült magyar légiós.

– ennyi, és kész.

– mondta a témában Rose a karácsony előtti napokban.

Az RB Leipzig január 2-án áll munkába, és 13-án már az Eintracht Frankfurtot fogadja a Bundesliga 17. fordulójában. A szezonrajtot egy ötnapos spanyolországi edzőtábor előzi meg. Gulácsinak akkor lesz esélye meggyőzni a kapusedzőt, hogy még mindig jobb Blaswichnál.