Vágólapra másolva!
A jövő nyári Európa-bajnokság hamburgi sorsolása után nyilatkozott Bolla Bendegúz, a magyar válogatott középpályása, aki testközelből ismerheti egyik ellenfelünket, a svájci válogatottat.

A svájci Servette 24 éves középpályása egy csapatvacsorán kapta az M4 Sport hívását, ahol számos svájci csapattársával együtt nézte a sorsolást.

Bolla Bendegúz először szerepelhetne nagy tornán Fotó: Polyák Attila - Origo

"Különösebben nem vágytam rá, hogy a svájciak ellen kelljen játszanunk, de így alakult. Az biztos, hogy jó mérkőzés lesz. Összességében bár alakulhatott volna jobban is a helyzetük, de én azt mondom, hogy nem rossz ez a csoport. Erős csoport, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni. A sorsolást egy csapatvacsora közben néztük,

- mondta 11-szeres válogatott játékos.

A középpályás 2016-ban még nem jöhetett szóba az Eb-keret összeállításánál, a 2021-es részben budapesti rendezésű tornán azonban már tagja volt Marco Rossi 26 fős keretének, de a tornán nem lépett pályára. Ezért most különösen elszántan készül a nyárra.

"Amikor 2021-ben ott voltam at Eb-keretben, de a tornára nem léptem pályára, már az is óriási élmény volt, ezúttal természetesen az lesz a célom, hogy bekerüljek a szűkített keretbe, és pályára lépjek Németországban."

Csak emlékeztetőül: a magyar válogatott a házigazda németekkel, Svájccal és Skóciával került egy négyesbe az A csoportba.