Vágólapra másolva!
Mint ismert, a francia világbajnok Kylian Mbappé kijelentette, hogy nem szeretné meghosszabbítani a 2024 nyarán lejáró szerződését a Paris Saint-Germainnel, ezért a párizsi sztárcsapat már idén nyáron eladhatja legnagyobb sztárját. Azonban most a 24 éves támadó a hivatalos Twitter-oldalon jelezte, hogy esze ágában sincs távozni.

A nemzetközi sportsajtó tavaly májusban tényként kezelte, hogy Kylian Mbappé nem hosszabbítja meg a szerződését a Paris Saint-Germainnél, és Real Madrid játékosa lesz. Azonban megakadtak a tárgyalások, ugyanis a világbajnok csatár édesanyja - aki egyben az ügynöke is - több mint 100 millió eurós aláírási pénzt akart kicsikarni Florentino Péreztől, a Real Madrid elnökétől. Emellett Mbappé madridi szerződése azért (is) eshetett kútba, mert a támadó arculati jogaiból származó bevételek 50 százalékát a spanyol klub kívánta megtartani, ebbe pedig nem ment bele Kylian Mbappé.

Hosszas huzavona után aztán a világbajnok francia támadó kettő plusz egy évvel meghosszabbította a szerződését a Paris Saint-Germainnel, mindezt 300 millió eurós aláírási pénzért és idényenként 100 millió euróért, amivel a világ legjobban kereső focistája lett.

Kylian Mbappé megint felbolygatta az átigazolási piacot Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Azonban hiába PSG az idei szezonban sem tudott szintet lépni. A bajnokságot ugyan megnyerte a párizsi csapat, de a Bajnokok Ligájából szokás szerint már a nyolcaddöntőben kiesett. Nem mellesleg a szezon végén a hétszeres aranylabdás Lionel Messi is távozott a csapattól, Christophe Galtier vezetőedzőt pedig kirúgták. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, a Paris Saint-Germain jövőre sem fog Bajnokok Ligáját nyerni, márpedig Kylian Mbappének most már ez a legfőbb motivációja – nyilván a nagy halom pénz megkeresésén felül.

A bomba aztán hétfőn este robbant, amikor kitudódott, hogy a 24 éves támadó levélben tájékoztatta a párizsi klub vezetőit, hogy biztosan nem fogja meghosszabbítani a 2024-ben lejáró szerződését, ezzel pedig azonnal felbolygatta az átigazolási piacot, ugyanis így a PSG-nek idén nyáron el kell őt adnia, ha pénzt akar kapni érte.

„A PSG már 2022. július 15. óta értesült arról a döntésemről, hogy nem hosszabbítok 2024 után, és a kiküldött levél csak megerősítette azt, amit már korábban is elmondtam" – idézi az AFP a világbajnok francia támadót.

Az eset kapcsán azt hihetnénk, hogy Mbappénak minden bizonnyal azért is sürgős a váltás, mert a Real Madridból távozott az aranylabdás Karim Benzema.

Azonban a világbajnok francia támadó kedden délután a hivatalos Twitter-oldalán jelezte, hogy esze ágában sincs távozni Párizsból,

a következő szezonban is a Paris Saint-Germain játékosa lesz, mert nagyon jól érzi magát a klubnál.

Mbappé minden bizonnyal arra készül, hogy lepörgesse a szerződését jövő nyárig, utána pedig szabadon válogathat az ajánlatok közül. A kérdés csak az, hogy mit szól ehhez a párizsi klub, amely így körülbelül 300 millió eurót bukna a világbajnok támadó maradásával, ugyanis Mbappé piaci értékét 200 millió euróra becsülik, az éves fizetése pedig 100 millió euró.