Vágólapra másolva!
A tatabányai legenda egy rendkívül nehéz időszak után újra mosolyoghat: felállhatott a toószékből, a hétvégén Kiprich-napokat rendeznek Rotterdamban, no, és egy nem akármilyen szakmai program vezetőjeként újra a magyar futballban dolgozhat.

Felállt a tolószékből Kiprich József, akit Rotterdamban ünnepelnek

"Még szükség van a mindennapokban a botra, de most már a körülményekhez képest jól érzem magam,

a tolószékből már rég fölálltam, el is felejtettem.

Mindent megtudok csinálni, de azért nagy szerencse, hogy a feleségem és a két fiam, Dani és Dávid itt vannak velem, és mindenben segítenek. Illetve a két fiú éppen akkor, amikor nálunk jár" - mondta a Mandinernek a legendás focista, Kiprich József.

Kiprich József már jobban van Forrás: Mandiner

A tatabánya egykori játékosa elárulta, a hétvégén Kiprich-napokat tartanak Rotterdamban.

"A harmadik helyezett Twente ellen játszik rangadót a jelenleg második Feyenoord, és erre a meccsre meghívtak engem szőröstül-bőröstül, azaz

a családom összes tagja hivatalos az eseményre. Szombaton utazunk, ahogy hallottam, már megy a nagy szervezkedés,

lesz közönségtalálkozó, élménybeszámoló, múltidézés, vasárnap pedig a meccs! Már nagyon várom, csupán egy dologtól rettegek: a repüléstől..."

Kiprich Józsefet nem felejtették el a Feyenoordnál Forrás: VI-Images via Getty Images/2012 VI-Images/Vi-Images

Nincsenek anyagi gondjai, ráadásul visszatér a magyar foci vérkeringésébe Kiprich József

Kiprich József elárulta, szerencsére nincsenek anyagi gondjai, mivel a holland törvények miatt annak idején, a játékosként kapott havi fizetéséből kötelezően bruttó 25 százalékot levontak, és ők csak a csökkentett pénzt kapták meg.

"Ennek köszönhetően viszont életem végéig állandó havi jövedelmet kapok a holland államtól. Ebből pedig megélek. Nem tagadom: kényelmesen, kellemesen megélek."

Ráadásul a napokban derült ki, hogy visszatér a magyar labdarúgás vérkeringésébe is.

Egy helyi építési vállalkozó állt a Jövő Csillagai Program mögé, már megkötött szerződésünk van több, a legmagasabb szakmai képesítéssel rendelkező magyar szakemberrrel, és két olasz klubbal is. Kiemelten a 6-14 éves korosztály tehetségeivel foglalkozunk majd, izgatottan várom már a nyári kezdést! Minden munka kihívás, de gyerekkel foglalkozni azért is különleges, mert tudni kell velük bánni. Elsődleges célom, hogy megszerettessem velük a futballt, hiszen ha elkapja őket a gépszíj, és elkezdenek meccsre járni, olyan nagy baj már nem történhet!"

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.