Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott fanasztikus teljesítménnyel, csoportelsőként jutott ki a 2024-es németországi foci-Eb-re. Szoboszlai Dominikék meccseit hatalmas érdeklődés övezi, nagyon sokan szeretnének a helyszínről szurkolni a csapatnak, azonban rengeteg szurkoló fejezte ki csalódottságát a közösségi médiában, amiért nem tudott jegyet vásárolni. a furcsa rendszernek köszönhetően.

Hatalmas volt a túljelentkezés

Szavazzon!

Ön kapott jegyet a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra?

Az UEFA már december közepén közzétette, hogy hatalmas a túljelentkezés, ugyanis a sorsolás után 30 millió jegyigénylés futott be a szövetséghez 206 országból.

Az európai szövetség külön kiemelte, hogy a rendező Németország szurkoló mellett Törökországból, Magyarországról, Angliából, Albániából és Horvátországból érkezett a legtöbb jegyigénylés

a június 14. és július 14. között megrendezendő tornára.

Nagyon sok magyar szurkolónak nem jutott jegy Forrás: Mirkó István

Az UEFA minden résztvevő országnak adott meccsenként 10-10 ezer belépőt, innentől kezdve pedig a szövetségre volt bízva, hogy milyen módon értékesíti a jegyeket. Voltak olyan szövetségek, amelyek saját hatáskörben eladták az összes belépőt a saját szempontrendszerük alapján. Az olyan jegyek, amelyek nem kerültek így eladásra, azok kerültek be az UEFA rendszerébe, az úgynevezett lottósorsolásba, itt pedig már a szerencse döntött, hogy kinek jut, kinek nem jut jegy.

Csütörtökön kaptak nagyon sokan emailt arról, hogy kisorsolták-e őket, azaz vehetnek-e jegyet a magyar válogatott Európa-bajnoki meccseire. Ezek alapján nagyon magas lehetett a hazai túljelentkezés, mert nem túlzás azt állítani, hogy elárasztották a közösségi oldalakat a negatív kommentek és alig-alig találni olyan szurkolót, akinek jutott jegy. Azt azért hozzá kell tenni, hogy mi is találkoztunk olyannal, aki sikeresen jelentkezett, tehát az sem igaz, hogy senki nem kapott így jegyet, de valóban nagyon alacsony az arány.

Alig jutott jegy a magyar szurkolóknak

Kiborultak a szurkolók a közösségi oldalakon:

Az MLSZ szerint nem volt ráhatása a jegyértékesítésre:

Az UEFA már októberben eladásra kínált 1,2 millió meccsjegyet, de akkor még nem lehetett ismerni a sorsolást, tehát aki ekkor vásárolt, az még vakon vehetett jegyet egy meccsre. Aki végül olyan jegyet kapott, amire nem vágyik, az márciusban az UEFA felületén tudja majd eladni a jegyét és itt nyilván pár szerencsés találhat jegyet akár a magyar válogatott meccsire is.