Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr csapatától kirúgták a vezetőedzőt, Szergej Kuznyecovot.

A miskolci klub tulajdonosa, Magyar Mátyás a DVTK hivatalos honlapján árulta el, miért döntöttek az edző menesztése mellett.

"Annak tudatában hoztuk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK-család értékeivel senki nem fordulhat szembe.

mondta Magyar Mátyás.

Már nem Szergej Kuznyecov a Diósgyőr edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért. Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni" - tette hozzá a tulajdonos.

Szergej Kuznyecov 2022 őszén lett a Diósgyőr edzője, amelyet 50 bajnoki mérkőzésen irányított. Első szezonjában feljuttatta a miskolci csapatot az NB I-be, majd az együttes a 7. helyen zárta a 2023/2024-es évad őszi szezonját.

A február 3-án esedékes, Debrecen elleni bajnokin Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója lesz a megbízott edző.