Vágólapra másolva!
A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében az Atlético Madrid egy elképesztő mérkőzésen, hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a Real Madridot, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Elképesztő gólok, drámai izgalmak

Jude Bellingham hatalmas kapufája volt a meccs első nagy helyzete, ám hiába volt veszélyesebb a Real, a vezetést a városi rivális Atlético szerezte meg a 39. percben Samuel Lino góljával. Carlo Ancelotti együttese a szünet előtt egyenlített,

Luka Modric szabadrúgása után Jan Oblak kapus szerencsétlenül ért hozzá a labdához, amely a kapujába pattant.

Jan Oblak furcsa öngólt vétett Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az 58. percben Alvaro Morata is egy szokatlan gólt szerzett, ugyanis Andrij Lunyin kapus a saját csapattársa, Antonio Rüdiger lábára ütött egy megpattanó labdát, amely így a spanyol csatár elé került, akinek már csak pár lépésről kellett az üres kapuba lőnie. Mindkét oldalon helyzeteket és egy újabb Real-kapufát hozott a folytatás, majd a 82. percben Joselu fejesgóljával kiharcolta a hosszabbítást a vendégcsapat.

Griezmann elképesztő gólja, Atlético továbbjutás

A ráadás az Atléticóé volt, a 100. percben Antoine Griezmann egy hihetetlen szóló után, nagyon éles szögből bombázott a kapuba,

majd a Real egyenlített, ám Dani Ceballos gólját les miatt nem adták meg. A 118. percben eldőlt minden: kitámadó ellenfelét egy kontra után mattolta Diego Simeone együttese, a 4-2-es végeredményt Rodrigo Riquelme állította be.

Antoine Griezmann fantasztikus gólt lőtt a Real Madrid ellen Forrás: AFP/Thomas Coex

Győzelmével az Atlético jutott a legjobb nyolc közé, a Real pedig ezzel a vereséggel kiesett a Spanyol Kupából.