Vágólapra másolva!
Gyászol a Borussia Mönchengladbach, 85 éves korában ugyanis elhunyt a klubtörténelem első kupagyőztes csapatának egyik vezére, a védő Friedhelm Frontzeck. A szurkolók emellett egyik, múlt héten meghalt társukra is emlékeznek.

85 éves korában szombaton meghalt Friedhelm Frontzeck, annak a legendás gladbachi csapatnak az egykori tagja, amelyik 1960-ban a klub történetének első kupagyőzelmét aratta. Frontzeck 21 évesen éppen az 1959-60-as idény előtt igazolt Essenből Mönchengladbachba és hamar a csapat meghatározó játékosa lett.

A bajnokságot ugyan csak a 14. helyen zárta az együttes, a kupában viszont az 1. FC Köln és a Hamburger SV legyőzése után a Karlsruhe sem tudta megállítani őket, 3-2-re megnyerték a finálét. Frontzeck a nagy kupamenetelés 10 mérkőzéséből kilencet végig játszott, azaz hatalmas szerepe volt a sikerben.

Az akkor még amatőr német bajnokságban további három szezonban 26 meccsen lépett pályára, és utolsó fellépést is emlékezetessé tette: a Viktoria Köln ellen 1-1-re végződött meccsen kétszer is a gólvonalról mentett.

Fia, Michael Frontzeck, aki tagja volt az 1992-ben Eb-ezüstérmes német válogattnak, előbb játékosként, majd edzőként is segítette a Mönchengladbach csapatát.

A klub szurkolói nem csupán az egykori játékoslegendát, hanem egyik társukat is gyászolják a Bochum elleni meccsen, aki az előző fordulóban, az RB Leipzig otthonában rendezett meccsen lett rosszul, és már nem tudták megmenteni az életét.