Vágólapra másolva!
Az Afrika Kupa döntőjét a házigazda Elefántcsontpart nyerte 2-1-re Nigéria ellen. A trófea sorsáról döntő győztes gólt az a Sebastien Haller szerezte, akinél 2022 nyarán hererákot diagnosztizáltak.

A 29 éves elefántcsontparti csatár 2022 nyarán az Ajaxtól igazolt a Borussia Dortmundhoz, de nem sokkal a klubváltását követően hatalmas csapás érte, ugyanis hererákot diagnosztizáltak nála. A gólerős támadó súlyos betegsége miatt hosszú ideig nem játszhatott, azonban sikerült legyőznie a kórt és 2023 februárjában visszatérhetett a pályára. 

Haller tündérmeséje egy évvel később vált teljessé, hazája válogattottjával megnyerte a hazai rendezésű Afrika Kupát, ráadásul ő szerezte a mindent eldöntő gólt a Nigéria elleni fináléban.

A kontinenstorna megnyerése után Hallert elöntötték az érzelmek, a Dortmund sztárja a riporterrel együtt elsírta magát a meccs utáni nyilatkozata közben. "Sokszor álmodoztunk erről a pillanatról. Reméltük, hogy eljutunk idáig, és ismét kemény meccset játszottunk. 

Azok az örömteli jelenetek, amiket most látunk, az egész országban jelen vannak, mindenki megérdemli ezt a sikert. Nagyon remélem, hogy rengeteg emberrel csodát tesz ez az elképesztő eredmény" -

mondta a meghatott futballista.

Haller a csoportmérkőzésekről bokasérülés miatt lemarad, azonban az egyenes kieséses szakaszban az összes találkozón pályára lépett, és az elődöntőben, valamint a fináléban is ő szerezte csapata győztes gólját.