Vágólapra másolva!
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén az FC Porto nagy meglepetésre hatai pályán kapott ki 2-1-re a Guimaraes együttesétől. A hazai csapat játékosai mindent megtettek az egyenlítésért, Mehdi Taremi például az év műesését mutatta be.

Bejárta a világhálót Mehdi Taremi megmozdulása. A 31 éves iráni válogatott támadó - aki csereként állt be a mérkőzés 67. percében - ezúttal azonban nem a gólja miatt került a figyelembe középpontjába, 

hanem az Oscar-díjas alakítása miatt.

Mehdi Taremi
Mehdi Taremi elképesztő műesést mutatott be
Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP)

Mehdi Taremi padlót fogott

Amióta bevezették a labdarúgásban is a videobíró-rendszert, azóta jóval kevesebb műesést lehet látni, ennek pedig az az egyszerű oka, hogy ha sikerül is átverni a játékvezetőt, akkor a videobíró segítségével nagy valószínűséggel úgyis visszafújják az esetet.

Mehdi Taremit azonban nem zavarták a figyelő szemek, és 

a 95. percben két védő szorításában mutatott be egy hatalmas műesést, miközben senki nem ért hozzá, így jó eséllyel pályázik a 2024-es "„Fallon d'Floorra".

Természetesen nem lett büntető az esetből, a Pepe kiállítása miatt a 69. perctől emberhátrányban játszó Porto pedig nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a Guimaraestől.