Vágólapra másolva!
Az MTK hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a DVTK-val az NB I 28. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. A kék-fehérek az első félidőben veszélyesebben játszottak, de a hajrában megérdemelten egyenlített a borsodi csapat.

A Diósgyőr három nyeretlen meccs után érkezett a hazai pályán kiegyensúlyozottan jól szereplő MTK-hoz. A fővárosiak ezúttal sem hazudtolták meg magukat, és ugyan a labdabirtoklásban és a kapura lövésekben is jobb volt a DVTK, a kék-fehérek játszottak veszélyesebben. Akik a 31. percben nagy szép támadás végén szerezték meg a vezetést, Bognár István Németh Krisztián tanári lekészítéséből lőtt a vendégek kapujába.

Szünet után a borsodi csapat érezhetően nagyobb sebességre kapcsolt, és csak idő kérdése volt, hogy mikor egyenlít ki. Ez végül a 84. percben történt meg, amikor a csereként beálló Edomwonyi centerezését az ugyancsak a kispadról érkező Pernambuco lőtte tíz méterről a hazai kapuba (1-1).

A ráadás ötödik percében pedig akár meg is nyerhette volna meccset: 

Bényei és Gera összjátéka után utóbbi adott középre, Demjén pedig óriási bravúrral hárította Klimovics közeli lövését.

Így maradt a döntetlen, ami azt jelenti, hogy az MTK öt meccsen veretlen, míg a DVTK ugyanennyi mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Vad II.
gólszerzők: Bognár (31.), illetve Pernambuco (85.)
sárga lap: Kocsis G. (43.), Kovács P. (45+2.), illetve Franchu (74.)
MTK Budapest: Demjén - Kocsis G., Kádár, Nagy Zs. - Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth A. (Végh, 83.), Kovács P. (Varju, 70.) - Németh K. (Jurina, 76.), Bognár (Spalek, 83.)
Diósgyőri VTK: Ogyincov - Gera, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen - Vallejo, Holdampf (Klimovics, a szünetben), Pozeg Vancas (Bényei, 83.) - Jurek (Pernambuco, 68.), Szabó L. (Edomwonyi, 60.), Acolatse (Franchu, a szünetben)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.