Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a német RB Leipzig magyar válogatott kapusa a Welt TV Bild Sport című adásában beszélt a közelgő németországi Európa-bajnokságról, a remek formájáról és arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány mikor fog dönteni a válogatottnál felmerült kapuskérdésről.

Gulácsi Péter február elején került vissza a lipcsei csapat kapujába. A 33 éves kapus visszatérése óta az RB Leipzig kilenc meccsen hét győzelmet és két döntetlent ért el, vagy Gulácsival még veretlen a csapat a Bundesligában. 

„Nincs különösebb sikerreceptem, megpróbálok a magam módján a csapat segítségére lenni, stabilitást és állandóságot nyújtani. 

Eddig remekül sikerült és remélhetőleg így is marad. Ez azonban nem csak rajtam múlik. Csapatként stabilizáltuk magunkat, egységesek vagyunk. A stabil védekezés jellemez minket, hogy kevés gólt kapunk, gyakran egyet sem, ez a sikerünk alapja

 - mondta az 52-szeres magyar válogatott kapus a Welt TV Bild Sport című adásában.

IMG_8560
Gulácsi Péter a válogatottba is remek teljesítménnyel tért vissza 
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Gulácsinak a szerződése jövő nyáron jár le a lipcsei csapatnál, az utóbbi hetekben pedig olyan hírek is felröppentek, hogy távozhat a nyáron, ugyanis az RB Leipzig leigazolta a belga szupertehetséget, Maarten Vandevoordtot, a klub sportigazgatója, Rouven Schröder pedig azt mondta, hogy három kiemelkedő képességű kapusra nincs szükség a keretben. 

„Nyártól még egy évig érvényes szerződésem van, úgyhogy legalább még egy évet még itt vagyok Lipcsében. 

Többször is mondtam, hogy nagyon boldogok vagyunk itt a családommal, akkor is nagyon sok támogatást megkaptunk a klubtól, amikor sokáig sérült voltam

 – folyatta Gulácsi, aki bízik benne, hogy a nyári Európa-bajnokságra is be tudja védeni magát a magyar válogatott kapujába. 

Dibusz Dénes és Gulácsi Péter harcol a kezdőbe kerülésért
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A szövetségi kapitány azt mondta, hogy 

a két júniusi felkészülési mérkőzésig meghozza a döntést. Természetesen abban bízom, hogy az Eb-n is én állhatok a kapuban, hiszen a pályafutásom egyik csúcspontja lenne, ha itt Németországban egy ilyen nagy nemzetközi tornán a hazámért játszhatnék. 

Nagy terveink vannak, remélem, együtt nagyon sikeres tornánk lesz" – tette hozzá Gulácsi Péter, akinek a csapata a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyen áll a Bundesligában. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.