Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben kiesőhelyen álló BFC Siófok kirúgta vezetőedzőjét, Dragan Vukmirt, akinek a helyét Jeney Gyula veszi át.

A klub közösségi oldala szerint az eddigi tréner szerződését közös megegyezéssel bontották fel. Vukmir tavaly január óta 48 mérkőzésen irányította a Siófokot, mérlege 16 győzelem, 12 döntetlen és 20 vereség volt. Vukmirral jól kezdte az idei szezont a Balaton-parti együttes, de a legutóbbi hat fordulóban csak egy pontot tudott szerezni, így jelenleg a tabella 16. helyén áll, hátránya hat fordulóval az idény vége előtt hét pont a bennmaradást érő 14. helyet elfoglaló Péccsel szemben.

A klub közleményéből kiderült, hogy a korábbi Fradi-játékos utódja is megvan már, ugyanis Jeney Gyula veszi át a csapat irányítását, akinek megbízatása a hátralévő hat fordulóra szól. A tréner legutóbb az FC Ajkát irányította, amellyel bronzérmes lett az előző idényben.

Vukmir Bicskén kezdte edzői karrierjét, ahol a csapatot feljuttatta a megyei első osztályból az NB III-ba. Később szegeden, majd Diósgyőrben dolgozott.