Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 27. fordulójában a címvédő Ferencváros 1-0-ra nyert a Paks ellen a Groupama Arénában, így óriási lépést tett a bajnoki cím felé. A meccs egyetlen gólját Adama Traoré szerezte a 89. percben.

A bajnoki cím szempontjából is nagyon fontos volt a rangadó, mivel a címvédő és listavezető Ferencváros úgy állt az élen ötpontos előnnyel a fordulót megelőzően, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a Paks. A szurkolók is átérezték a találkozó jelentőségét, így nem csoda, hogy telt ház előtt kezdődött el az összecsapás. 

LAB_9987
Már a találkozó előtt elképesztő volt a hangulat a Groupama Arénában 
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az első pillanatoktól kezdve fantasztikus volt a hangulat a Groupama Arénában, ahol azonnal támadólag lépett fel a Fradi, de hiába volt Zachariassen jobb oldali beadása veszélyes, Varga és Marquinhos sem tudott középen a kapuba találni. A 6. percben jött az újabb veszélyes hazai támadás, de Marquinhos beadását Szappanos húzta le a berobbanó Zachariassen elől. 

A 10. percben ismét Varga fejelhetett kapura 11 méterről, de a lehulló labdát könnyen szedte össze Szappanos, majd még meg is taposták a Fradi-támadó kezét, de tudta folytatni a játékot. Egy perccel később Varga lépett ki lesről, de Szélpál egyébként is menteni tudott az ötösön. 

Mindenesetre elképesztő elánnal kezdte a találkozót a Fradi, a Paks a félpályán se nagyon lépett át. 

Az első negyedórát megúszta a Paks, de ez csak Szappanosnak volt köszönhető, aki bravúrral védte Loncar 13 méteres bombáját. Pillanatokkal később Papp mentett óriásit Loncar elől, hatalmas fölényben játszott a címvédő, amely a statisztikák szerint ekkor 71 százalékban birtokolta a labdát, ránézésre még ennél is többnek tűnt. 

Ferencvárosi TC - Paksi FC, foci,  labdarúgás, FTC-Paks, FTCPaks, 2024.05.07. Groupama Aréna
Hatalmas fölényben játszott a Fradi
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A 21. percben jelezte először a Paks, hogy a pályán van, egy pontrúgás után Loncarnak kellett Könyves fejese után a kapu torkából mentenie. A 24. percben egy újabb szabadrúgás végén Könyves lőtt kapásból 15 méterről, Dibusznak kellett nagyot védenie. Ezekben a percekben már sokkal kiegyenlítettebb volt az összecsapás. 

Két perccel később jött a Szappanos-show: előbb Zachariassen lövését, majd két Abu Fani próbálkozást is elképesztő bravúrral védett. 

Folyamatosan jöttek a helyzetek, a szurkolók kiválóan szórakozhattak, Abu Fani a 28. percben például az oldalhálót zörgette meg. 

A 32. percben is vezetést szerezhetett volna a Fradi, Lenzsér óriási hibája után Marquinhos szépen szolgálta ki a felfutó Zachariassent, aki hiába vezette egyedül a kapura a labdát, Szappanos ismét elképesztően nagyot védett ziccerben. 

Ferencvárosi TC - Paksi FC, foci,  labdarúgás, FTC-Paks, FTCPaks, 2024.05.07. Groupama Aréna
Szappanos többször is bravúrral mentette meg a Paksot
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A 41. percben Sztankovics reklamált hevesen egy sárga lapot Kovácsnak - aki már korábban kapott egyet, most Marquinhost tette ki a pálya szélére -, amely után egy nagyobb kakaskodás volt a pálya szélén,

Abu Fani el is terült Kinyik mellett. Böde a kispadról kapott sárga lapot, de Windecker és Abu Fani is megkapta a maga büntetését. Kovács viszont nem kapott lapot a szabálytalanságért, Karakó Ferenc megkegyelmezett a paksi játékosnak, aki így maradhatott a pályán. 

A ráadás perceiben sem esett gól az első félidőben, így gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok a szünetre. 

Ferencvárosi TC - Paksi FC, foci,  labdarúgás, FTC-Paks, FTCPaks, 2024.05.07. Groupama Aréna
Nem esett gól az első félidőben 
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Nem meglepő, hogy a szünetben Bognár György le is hozta a piros lapot megúszó Kovácsot, így a második játékrész már nélküle kezdődött. Az FTC rögtön veszélyeztetett, Abu Fani szabadrúgása után Abena fejelt centikkel kapu fölé jó helyzetben. Az 50. percben Makreckis jobb oldali beadása után Varga terült el a tizenhatoson belül, de Karakó és a VAR sem látott szabálytalanságot. 

A Fradi a folytatásban is maradt támadásban, de sokkal kevesebb veszélyt jelentett a kapura, mint a meccs korábbi szakaszaiban. 

A 61. percben Vas révén veszélyeztetett a Paks, de a lövés levágódott a védőről. Két perccel később Abu Fani szép beadása után Varga fejelt öt méterről a kapufára, majd Zachariassen közvetlen közelről kapu fölé lőtt. 

Ferencvárosi TC - Paksi FC, foci,  labdarúgás, FTC-Paks, FTCPaks, 2024.05.07. Groupama Aréna
Hatalmas csatát hozott a Fradi-Paks-rangadó 
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Sztankovics is próbált cserékkel lendíteni a Fradi játékán, ugyanis ezekben a percekben sokkal kiegyenlítettebb volt a játék. A 69. percben Böde Dániel is beállt a Paksba, aki a ferencvárosi szurkolóktól is nagy tapsot kapott, illetve az sem szabadott elfelejteni, hogy már sárga lappal lépett pályára. 

A 70. percben Varga ollózott gyönyörűen kapura, de Szappanos ezt is védeni tudta.

A 80. perchez érkezve már érezhető volt, hogy mindkét csapatnál fogy az erő, de egy szabadrúgás után Cissé öt méterről így is megszerezhette volna a vezetést, de a labda kapu mellé ment. A Paks már csak arra törekedett, hogy megőrizze a döntetlent, de a Fradi sem tudott már a cserék ellenére sem annyira veszélyes lenni. A 87. percben Dibusznak is védenie kellett egyet Szabó lövése után, de nem okozott neki gondot. 

A 89. percben csak megszerezte a vezetést a Fradi, Ben Romdán jobb oldali beadása után az ugyancsak csereként beálló Traoré előzte meg a röviden a védőjét, és lőtt közelről a kapuba.

Az ötperces ráadás pedig nem hozott újabb gólt - Ben Romdán lövését még a kapufára tolta Szappanos -, így a Fradi győzni tudott és egy meccsel kevesebbet játszva is nyolcpontos már az előnye a Paks előtt. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

OTP Bank Liga, 27. forduló: 
Ferencvárosi TC-Paksi FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 17 675 néző, v.: Karakó
gólszerző: Traoré (89.)
sárga lap: Zachariassen (38.), Abu Fani (44.), Traoré (89.), illetve Kovács K. (5.), Lenzsér (33.), Böde (44., a kispadon), Windecker (44.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis, Cissé, Abena, Civic (Ramírez, 81.) - Maiga, Loncar (Ben Romdan, 66.) - Zachariassen (Traoré, 72.), Abu Fani, Marquinhos (Szevikjan, 81.) - Varga B. (Kodro, 81.)
Paksi FC: Szappanos - Kovács K. (Vass, a szünetben), Kinyik, Szélpál, Lenzsér (Tóth. B., 90.), Szabó J. - Mezei (Haraszti, 80.), Papp, Windecker - Skribek (Szabó B., 69.), Könyves (Böde, 69.)

A tabella:
1.  Ferencvárosi TC          26 18   4   4    66-23  58 pont
2.  Paksi FC                 27 15   5   7    45-32  50
3.  Fehérvár FC              27 14   4   9    48-36  46
4.  Puskás Akadémia FC       27 10  10   7    40-30  40
5.  Debreceni VSC            27 11   6  10    41-34  39
6.  MTK Budapest             27 11   6  10    37-50  39
7.  Diósgyőri VTK            26 10   6  10    41-43  36
8.  ZTE FC                   27 10   5  12    46-52  35
9.  Kecskeméti TE            27 10   4  13    38-42  34
10.  Újpest FC                27 10   4  13    36-55  34
11.  Kisvárda Master Good     27  6   3  18    28-45  21
12.  Mezőkövesd Zsóry FC      27  5   5  17    24-48  20
   A Ferencváros-Diósgyőr mérkőzést jövő szerdán játsszák.