Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó másodosztály (Championship) rájátszásának döntőjébe jutott a Southampton, miután 3-1-re legyőzte a West Bromwich Albiont az elődöntő visszavágóján. A csapat sikerét az egyik szurkoló nem mindennapi módon ünnepelte meg, ugyanis a lelátón egy műlábat emelt a magasba.

A Premier League-ből tavaly kiesett Southampton egyetlen lépésre került attól, hogy visszajusson az angol élvonalba. Természetesen hatalmas volt az öröm a Szenteknél, miután a gól nélküli első meccs után 3-1-re legyőzték a West Bromwich Albion csapatát a visszavágón, így a birminghamiek búcsúztak a rájátszás elődöntőjében. A lefújás után a szurkolók a pályára özönlöttek, a biztonsági őröknek kellett rendet tenniük, azonban a kamerák kiszúrtak két lelátón maradt drukkert, akik szokatlan módját választották az ünneplésnek. Az egyik férfi egy piros-fehér sálba öltöztetett bábbal a kezében ünnepelt, míg egy sorral fölötte a másik szurkoló izgalmában egy műlábat emelt a magasba – azt ugyan nem tudni, hogy hogyan, vagy miért került hozzá a protézis, mindenesetre emlékezetes pillanata volt a meccsnek.

A feljutásért küzdő Southampton a rájátszás döntőjében majd a Leeds United csapatával találkozik a londoni Wembley stadionban, május 26-án.

Mindent egy helyen az Eb-ről