Vágólapra másolva!
A Premier League 28. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Manchester City ellen az Anfielden. Az előrehozott bajnoki döntőből a Manchester City jött ki jobban, hiszen a találkozó hosszabbításában a Liverpool nem kapott meg egy jogos tizenegyest. Ennek ellenére a bajnokcsapat edzője, Pep Guardiola nem lehet elégedett, ugyanis a találkozón sérülés miatt le kellett cserélni Ederson Moraest, a katalán edző pedig elmondta, hogy a brazil válogatott kapus sérülése nem néz ki jól.

A találkozó 47. percében Nathan Aké borzalmas hazaadása után Darwin Núnez startolt rá a labdára, a City kapusa, Ederson Moraes pedig ütközött az uruguayi támadóval, Michael Oliver játékvezető pedig gondolkodás nélkül a 11-es pontra mutatott. Az eset után a brazil válogatott kapus a földön maradt, de még megpróbálta hárítani az argentin világbajnok Alexis Mac Allister büntetőjét, de nem járt sikerrel. Az 56. percben aztán a brazil válogatott kapus cserét kért, a helyére pedig Stefan Ortega érkezett. 

Darwin Núnez kísérte le a pályáról a brazil válogatott kapust
Fotó: AFP

„Nem néz ki jól”

 – mondta Pep Guardiola a beIN Sportsnak, amikor Ederson sérülésének súlyosságáról kérdezték.
A katalán edző beszélt Kevin De Bruyne reakciójáról is. Mint ismert, a belga karmester dühösen vitatkozott Guardiolával, amikor a 69. percben, majd a kispadon is mondta a magáét, láthatóan nagyon bosszantotta a tréner döntése. 

Taktikai jellegű csere volt, ő pedig játszani akart. Örülök, amikor ezt látom. Szeretem, ha dühös, ez jó. Most viszont már boldog. Tudtam, hogy mi hiányzott a játékunkból, nem tudtuk megtartani a labdát. Miután lejött, ebben feljavultunk.De mit is mondhatnék Kevinről. Szükségünk van rá, nagyon fontos nekünk

 – tette hozzá Pep Guardiola, akinek a csapata a harmadik helyről várhatja a folytatást, legközelebb pedig a listavezető Arsenal fogadja az Etihad Stadionban, ami a Liverpool elleni rangadó után újabb bajnoki döntővel felérő meccs lehet a címvédőnek. 

Kevin De Bruyne
De Bruyne a 2024-es naptári évben két gólt lőtt, mellette pedig kiosztott 11 gólpasszt
Fotó: AFP

A Manchester City a Premier League-ben a harmadik helyen áll, egy ponttal lemaradva az Arsenal, Liverpool párostól. Guardiola csapatának megvan az esélye rá, hogy akár idén is triplázzon, ugyanis a City az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is még versenyben van még.