Vágólapra másolva!
A 2007-ben Európa-bajnok Győrfi Alen 13. lett a világ egyik leghíresebb hosszú távú gyorsaságimotoros versenyén, a Daytona 200-on.

A Forty Racing 29 éves versenyzőjének több mint 50 ellenféllel kellett megküzdenie a 200 mérföldes (321,98 kilométer) versenyen, amelyen az elmúlt 82 év alatt csak egy magyar, a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt Bitter Sándor szerepelt eddig.

Győrfi egy Yamahával állt rajthoz a Daytona 200-on, és a 25. helyről indulva 14. helyen ért célba az 57 körös száguldás végén. Mivel a verseny honlapja szerint az előtte zárók közül az egyik motoros versenygépe szabálytalannak bizonyult, így Győrfi végül 13. lett.

Győrfi Alen először állt rajthoz a híres versenypályán Forrás: ALVAROLUNA/Alvaroluna

"Az első két edzésen még technikai problémákkal küzdöttünk, de szerencsére ezeket sikerült megoldani. A 25. helyen kvalifikáltam, de tudtam, hogy több van benne" – nyilatkozott az MTI-nek a futam után a magyar versenyző.

Mint mondta, a bemelegítésen már jobban érezte magát a motoron, ott a 14. leggyorsabb volt.

"A versenyen az első pár körben óvatos voltam, hiszen korábban még nem vettem részt ilyen viadalon. Később egészen a 12. helyig jöttem előre, amikor négy körrel a vége előtt piros zászlóval megállították a versenyt" – mondta Győrfi, aki az utolsó négy körre - sokakkal ellentétben - nem rakott fel új gumikat, így végül a 14. pozícióban intették le.

A versenyt a második helyről rajtoló Kyle Wyman nyerte meg a pole-ból induló, csupán 16 éves Sean Dylan Kelly előtt. A leintés pillanatában az első és a hatodik helyezett motor között mindössze 1,2 másodperc volt a különbség.